Veiliger proces met minder faalkosten door kwaliteitseisen te borgen

Zo doen we dat

Ondersteuning engineering


Onze specialisten kunnen beoordelen of alle technische eisen die nodig zijn voor het vervaardigen van een product bij jouw bedrijf aanwezig zijn. Tot en met het verzorgen van de inspectie van het eindproduct.
Je krijgt een aanvraag. Elektrolas kan je ondersteunen om de lastechnische details te beoordelen op maakbaar- en uitvoerbaarheid. Als dat in orde is kun je de (definitieve) tekeningen maken, waarna die de werkplaats in gaan en het product gemaakt wordt, met alle daarbij behorende documenten.
 

Kwaliteit en traceerbaarheid van lasdocumentatie

Het belang van die ondersteuning is dat je een product gaat maken dat voldoet aan alle gestelde eisen, met de juiste middelen en lasmethodes en de juiste kwalificaties. Hiermee borgen wij dat jij de kwaliteit aantoonbaar na kunt komen zoals afgesproken is. Traceerbaarheid van lasdocumentatie.
 

Lasuitvoerbaarheid, materiaal en kwalificaties

Verder kijken we ook naar het product dat gemaakt moet worden. Daar zitten lasvormen, lasdiktes en materiaalsoorten in. Aan de hand daarvan worden lasmethodebeschrijvingen (WPS) voor de lasser opgesteld en ook de lasserskwalificaties waaraan de lasser voor dat product moet voldoen. Een engineer weet veel over bedenken en ontwerpen. Als het gaat om lasgerelateerde normen kunnen wij hem informatie geven om een goed maakbaar ontwerp te maken. Dat zorgt ervoor dat op de werkvloer de lasuitvoerbaarheid wordt bevorderd.
 

Elektrolas kan ondersteuning bieden bij

  • Beheren van fabricageboeken
  • Materiaalcertificaten
  • NOBO rapportages
  • ISO 3834
  • EN 1090
  • Lassers en lasmethode kwalificaties
  • QA/QC (kwaliteitsmanagement)


Wil je meer weten over hoe wij jou kunnen ondersteunen? Laat een van onze specialisten contact met je opnemen.
 

Onze totaalaanpak - De schijf van vijf


De schijf van vijf van Elektrolas Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden.

Kwaliteitsbeheer, verkoop, verhuur, scholing en servicedienst: dat is onze schijf van vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten kunnen excelleren.

 
Elektrolas_schijf_van_vijf_kwaliteitsbeheer