Lasmanipulatoren huren

Lasmanipulator huren klinkt heel eenvoudig, maar waar let je op tijdens het selecteren van de juiste manipulator? Wat ga je lassen? Met welk materiaal? Wat is de dikte? Welke proces ga je lassen? Voor hoe lang heb je het nodig? Heb je al ervaring met een lasmanipulator? De antwoorden op deze vragen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat jij de juiste las kan leggen. Bij Elektrolas gaat het verder dan alleen het verhuren van lasmanipulatoren. Bij ons huur je de mogelijkheid om de juiste las te kunnen leggen. 
 
Wist je ook dat de lasmanipulator voor een ideale werkhouding zorgt. Dit komt doordat de kantel- en draaiassen ervoor zorgen dat zelfs onhandige werkstukken gelast kunnen worden. Naast het lassen kan de lasmanipulator ook ingezet worden voor bewerken en het monteren van allerlei werkzaamheden. Er zijn momenteel diverse soorten manipulatoren op de markt die ook een andere type gewicht bevatten. Hierdoor wordt het vaak lastig om de juiste keuze te maken. Bij Elektrolas staan wij klaar om al je vragen te kunnen beantwoorden, onze techneuten denken graag met je mee in oplossingen.

Lasmanipulator

Lasmanipulator wordt gebruikt bij het lassen om de positie van het werkstuk ten opzichte van de laselektrode te automatiseren. Het doel is om het lasproces efficiënter en nauwkeuriger te maken.  Hier zijn enkele belangrijke aspecten van lasmanipulatoren:

  1. Automatisering van het lasproces

Lasmanipulator wordt ingezet om de laselektrode van het werkstuk te automatiseren. Hierdoor wordt de las consistentie verbetert. Ook wordt de productiviteit verhoogt.

  1. Positionering en beweging

Lasmanipulator kan ook geprogrammeerd worden om werkstukken in verschillende posities te houden. Dit is vooral handig bij het lassen van grote structuren.

  1. Nauwkeurigheid en herhaalbaarheid

De manipulator verhoogt de precisie tijdens het lassen. Dit is vooral belangrijk als er consistente kwaliteit behaald dient te worden.

  1. Veiligheid

Het gebruik van lasmanipulatoren kan gevaarlijke omstandigheden voor de lasser verminderen. Het vermindert ook vermoeidheid bij het handmatig hanteren van de lasapparaat.

  1. Toepassingen

Lasmanipulatoren komen in verschillende industrieën voor. Waaronder de bouw van scheepsrompen, pijpleidingen, bruggen en andere structuren. Het komt voornamelijk bij bedrijven voor waar nauwkeurig lassen van belang is.