Automatiseren van de werkplaats

De vraag naar kleinere series en grotere diversiteit neemt toe. Tegelijkertijd is er schaarste aan vakmensen. Wil jij de continuïteit en kwaliteit van je productie borgen? Elektrolas levert automatiseringsoplossingen vanuit expertise op lasgebied. Samen zoeken we de beste oplossing voor jouw productieproces.

Elektrolas jouw automatiseringspartner

Je hebt een product en je wilt onderzoeken of automatiseren een optie is, dan kan Elektrolas je daar bij helpen. Met onze lastechnische kennis en ervaring met automatiseren kunnen we je van begin tot eind adviseren en ondersteunen. Van haalbaarheid tot en met de eerste gelaste en goedgekeurde werkstukken. 

Ons 7 stappenplan:
 1. Haalbaarheidsstudie 
 2. Demonstratie mogelijkheden
 3. Maatwerk oplossing en offerte 
 4. Integratie configuratie 
 5. Installatie en training
 6. Service en onderhoud
 7. Jaarlijkse updates 

Elektrolas is gecertificeerd systeem integrator van Universal Robots en ABB robotics op het gebied van cobots en robots.

Van haalbaarheid tot onderhoud

Wat de beste automatiseringsoplossing is voor jouw product, hangt af van verschillende factoren. Wil je de kwaliteit verhogen, de output vergroten, het personeelstekort verhelpen of de ergonomie verbeteren? Elektrolas start altijd met een haalbaarheidsstudie. In onze praktijkruimte hebben we diverse opstellingen staan (lassen, snijden, schuren, verplaatsen) waarmee we dat bewerkstelligen.

Nadat we je een demonstratie hebben gegeven van de mogelijkheden maken we een offerte. We verzorgen de installatie en we trainen je medewerkers. Daarna blijven we 24/7 bereikbaar voor jou en verzorgen we service en onderhoud om de continuïteit van de cobot / robot te kunnen blijven borgen.

Elektrolas gecertificeerd systeem integrator

Wij zijn een gecertificeerde systeem integrator van Universal Robots voor de cobot en van ABB voor de robot. Elektrolas levert automatiseringsoplossingen vanuit expertise op lasgebied. Samen met jou zoeken we naar de beste oplossing voor jouw productieproces. 

Elektrolas levert meer dan alleen hardware:
 • We trainen je medewerkers.
 • We blijven betrokken.
 • We schrijven programma’s (denk aan meerlaags lassen, lasnaadzoeken).
 • We doen meer dan alleen lassen.

Universal Robots is dé wereldwijde marktleider op het gebied van cobots.

Gerealiseerde projecten

We hebben al veel bedrijven mogen helpen met automatiseren. Van lasoplossingen tot plasmasnijden en manipulatoren. De cobot heeft ongekend veel mogelijkheden en is eenvoudig te integreren in je werkplaats. Lees meer over de cobot.

Iedere dag werken we in onze praktijkruimte aan de laswerkplaats van morgen waar automatisering een belangrijk thema van is. Met onze kennis en als erkend systeem integrator kunnen wij ieder metaalbedrijf adviseren bij de integratie van een cobot of robot. 

Bekijk een van onze eerste businesscases.

Advies en ondersteuning

Je hebt een product en je wilt onderzoeken of automatiseren een optie is, dan kan Elektrolas je daar bij helpen. Met onze lastechnische kennis en ervaring met automatiseren kunnen we je van begin tot eind adviseren en ondersteunen. Kom in contact met onze automatisering specialisten voor projectbeheer of programmeren & trainingen of service & onderhoud. Je kunt natuurlijk ook je gegevens achterlaten en dan nemen wij contact met jou op.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.