Automatisering - laswerkplaats innovaties

Automatisering van je laswerkplaats lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar het kiezen van de juiste automatiseringsoplossing voor jouw productieproces kan een uitdaging zijn. Moet je gaan voor lassen met een cobot, lassen met een robot, laserlassen of wellicht het snijden en schuren met een cobot? Elektrolas laat je graag alle mogelijkheden zien op automatiseringsgebied, zodat we samen de juiste keuzes kunnen maken die aansluiten bij jouw productiebehoeften.

Wil je het liever telefonisch bespreken? Geen probleem! Wij komen graag in contact met je om al je wensen te bespreken.

Wanneer automatiseren van je laswerkplaats

In een tijd van toenemende schaarste aan lassers en strengere klanteisen is automatisering de sleutel tot succes. Door het implementeren van geavanceerde technologieën zoals lasrobots, cobots en laserlassen wordt de productiviteit automatisch verhoogd, terwijl de kwaliteit wordt gewaarborgd. Deze geautomatiseerde oplossingen verminderen de noodzaak voor menselijke arbeid, resulterend in consistente resultaten en kortere doorlooptijden.

Door te kiezen voor automatisering, geef je je laswerkplaats de tools om te excelleren in een veeleisende markt. We begrijpen de uitdagingen waar je voor staat en bieden op maat gemaakte oplossingen die je productiviteit verhogen en voldoen aan de strengste normen.

Lassen met een cobot

Lassen met een cobot horen we steeds vaker. Maar wat kan een cobot nog meer? Wist je dat naast het lassen een cobot ook kan schuren, slijpen en snijden. Deze opties maken het mogelijk dat een cobot voor diverse werkzaamheden ingezet kan worden. 

Bij Elektrolas kiezen we voor de betrouwbare kwaliteit van Universal Robots, marktleider in het aanbieden van cobots. Onze voorkeur gaat uit naar de UR10e en UR20 modellen. Met hun lichtgewicht constructie en flexibiliteit zijn ze bij uitstek geschikt voor de lastechniek. Deze robots bieden niet alleen precisie, maar maken ook het lassen en schuren met een Cobotarm mogelijk.

Laser lassen

Met laserlassen worden dunne materialen nauwkeurig aan elkaar gesmolten. Dit zorgt voor diepe, sterke lasnaden van hoge kwaliteit. De voordelen van laserlassen zijn
 
 • Hoge Snelheid: Het proces verloopt snel, wat zorgt voor efficiëntie in productie.
 • Minimale Warmte-inbreng: Dit voorkomt vervorming van het materiaal en resulteert in mooie, precieze lasnaden.
 • Optische Kwaliteit: De lasnaden zijn visueel aantrekkelijk en hebben een strakke afwerking.

Lassen met een robot

Robot lassen is een geavanceerde productietechniek waarbij een lasrobot de lastoorts aanstuurt. Waardoor de menselijke factor grotendeels uitgeschakeld wordt. Dit resulteert in een consistente, hoogwaardige laswerk. In een tijd waarin het vinden van ervaren lassers een uitdaging kan zijn, biedt robotlassen oplossingen die de norm stellen. Hier zijn enkele voordelen:
 
 • Constante kwaliteit: Elke las is perfect, zonder variaties.
 • Hoge snelheid: Robotlassen is aanzienlijk sneller dan handmatig lassen.
 • Minder afhankelijkheid van arbeidskrachten: De productie kan doorgaan zonder de beperkingen van beschikbare lassers.
 • Verbeterde veiligheid: Minder blootstelling aan potentieel gevaarlijke situaties

Lassen met een robot

Wat is de levertijd van een cobot?
 • Over het algemeen kan de levertijd variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de leverancier en eventuele aanpassingen die nodig zijn.

Wat kost het innoveren van mijn laswerkplaats?
 • De kosten voor het innoveren van een laswerkplaats zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de werkplaats, het type cobot, eventuele aanpassingen aan de infrastructuur en training van het personeel.

Is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de COBOT-centrum?
 • Ja, het is mogelijk om een bezoek te brengen aan het COBOT-centrum. Dit kan op aanvraag geregeld worden. Tijdens het bezoek kan er een demonstratie worden gegeven om een beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden en toepassingen van cobots.

Wanneer moet ik een cobot inzetten?
 • Een cobot kan ideaal zijn in situaties waar sprake is van repetitief werk, een tekort aan vakmensen of wanneer het huidige personeelsbestand beperkt is in omvang. Cobots kunnen ingezet worden om taken te automatiseren en de productiviteit te verhogen in dergelijke omstandigheden

Kunnen jullie ook een demonstratie geven? 

Contact

Je hebt een product en je wilt onderzoeken of automatiseren een optie is, dan kan Elektrolas je daar bij helpen. Met onze lastechnische kennis en ervaring met automatiseren kunnen we je van begin tot eind adviseren en ondersteunen. Kom in contact met onze automatisering specialisten voor projectbeheer of programmeren & trainingen of service & onderhoud. Je kunt natuurlijk ook je gegevens achterlaten en dan nemen wij contact met jou op.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden.. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.