Onze partners

Samen beter, slimmer en veiliger is waar de focus van Elektrolas ligt. Een van de manieren om dat voor elkaar te krijgen is door goed partnerschap met onze relaties. Met daarbij als hoofdzakelijk belang, de eindgebruiker zo goed mogelijk van dienst te zijn. 

Elektrolas Partnership

Samen met haar partners betreed Elektrolas de markt om de maakindustrie te ondersteunen op gebied van verbeteringsslagen en innovatie. Dit doen we door onze kennis te bundelen en te delen. Onze partners nemen deel aan inspiratiesessies en producttrainingen die Elektrolas organiseert. Elektrolas wordt door haar partners voorzien van de juiste productinformatie voor onze website. En we worden door onze partners op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen in hun bedrijf. Daarnaast is er voor onze servicemonteurs een jaarlijkse training met betrekking tot reparatie, service en onderhoud van de producten. Kortom het partnerschap bevat alle ingrediënten om samen beter, slimmer en veiliger te lassen.
universal-robots-logo

Partnership Universal Robots en Elektrolas

Elektrolas is sinds 2021 Certified System Integrator van Universal Robots. Universal Robots is de marktleider in de wereldwijde collaboratieve robots. Ze leveren veilige, flexibele en gebruiksvriendelijke cobots aan bedrijven van elke grootte van over de hele wereld. UR ontwikkelt collaboratieve robots die terugkerende en eentonige processen automatiseren en stroomlijnen. Met deze aanpak helpen ze veel productiedepartementen om hun operators in meer genietbare werkfuncties te plaatsen. Bovendien helpen ze hen aan nieuwe banen die nieuwe uitdagingen met zich meebrengen en waarde toevoegen aan het bedrijf.

Partnership Cibo en Elektrolas

Voor schuren, slijpen en polijsten van metalen hebben we bij Elektrolas aan Cibo al sinds 2006 een betrouwbare partner. Het bedrijf Cibo staat bekend om haar unieke oplossingen op het gebied van schuren, slijpen en polijsten. Dit doen zij doormiddel van een combinatie van maatwerk en innovatieve producten. Naast goede probleemoplossende producten heeft deze Belgische producent ook de mogelijkheid om alles op maat te maken. Van grote schuurbanden tot op maat gemaakte tex-schijven.

cibo-logo
ewm-logo

Partnership EWM en Elektrolas

Elektrolas is dé exclusieve leverancier van EWM lasapparatuur. Het bedrijf EWM staat bekend als innovatieve speler op het gebied van lassen. Ze houden zich veel bezig met het onderzoek naar innovatieve lasprocessen en hier zijn al diverse vooruitstrevende producten uit voortgekomen. Enkele voorbeelden hiervan zijn ForceArc, ColdArc en Xnet. Ook de Duitse mentaliteit komt overeen met die van Elektrolas. Doe het goed of doe het niet. De 5 jarige garantie die EWM standaard geeft op haar volledige machinelijn is daar een mooi bewijs van.

Partnership NIL en Elektrolas

Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is een onafhankelijke stichting die al meer dan 85 jaar de collectieve belangen behartigt van bedrijven, instellingen en personen die werken op het gebied van lassen, lijmen en andere permanente verbindingstechnieken. Zij onderhouden een sterk (inter)nationaal netwerk waarin samenwerking op het gebied van onderwijs en technische innovaties centraal staat. NIL richt zich op drie pijlers: onderwijs, certificatie en voorlichting. Elektrolas is sinds 2013 Gemachtigde Organisatie van NIL voor Lasserskwalifacties (LK) en sinds 2017 ook voor Lasmethodekwalificaties (LMK). In 2021 is Elektrolas op gebied van onderwijs ook door het NIL toegewezen als Erkend Opleidingsinstituut.
nil-lasinstituut-logo

Inspiratiesessies

Elektrolas organiseert zogenoemde inspiratiesessies omdat wij er in geloven de markt te informeren en te helpen om te innoveren. Onze relaties aan het denken te zetten over hoe je je bedrijfsprocessen nog beter, slimmer en veiliger kunt inrichten. Onze partners zorgen ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Met behulp van onze inspiratiesessies vergroten wij jouw kennis omtrent de nieuwste ontwikkelingen in de lastechniek. De sessies zijn laagdrempelig, zijn gericht op de praktijk en staan altijd in het teken van een speciaal thema. Het kan gaan over veiligheid, automatisering/robotisering, kwaliteitsborging en lasprocessen. Het thema is in ieder geval altijd gericht op de laswerkplaats van morgen.

Bekijk hier de actuele planning en thema’s.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.