Na het lassen reinigen

Na het lassen reinigen is belangrijk. Maar waarom? Het lassen van metalen is een precieze werk. Daarom is het belangrijk om na het lassen te reinigen of te polijsten. 
 
Reinigen en polijsten blijven in de basis zitten. Iedere persoon wil dat zijn of haar laswerk er goed uit ziet. Of aan alle klanteisen voldoet. Een mooie las kan je alleen laten zien als het goed zichtbaar is, dus is reinigen en polijsten belangrijk. 

Reinigen voor het lassen

Reinigen voor het lassen verwijst naar het verwijderen onzuiverheden en verontreinigingen. Dit kan vet, roest, verf, etc zijn. Reinigen heeft twee doelen. Een doel is om de hechting te optimaliseren. Het tweede doel is kans op onvolkomenheden te minimaliseren.

Je kunt op verschillende manieren reinigen. Het hangt puur van de type materiaal af. Voor metalen oppervlakken zijn schuren, stralen, etc een goede methode. Mocht je niet weten op welke manier je kan reinigen. Neem dan contact op met het klantsupport. Zij zullen met je in oplossingen meedenken en een gepast advies geven.
 

Polijsten voor het lassen

Polijsten gaat een stuk verder dan reinigen. Het is gericht om het oppervlak te verbeteren. Een glas oppervlak is belangrijk tijdens het lassen. Anders is de kans groot op ruwheid of onvolkomenheden. Dit wil je juist voorkomen. Polijsten zorgt ervoor dat bramen, ruwe randen of andere oneffenheden verwijderd worden. Waardoor je een glad oppervlak krijgt.

Wil je weten welke polijst methode je moet gebruiken. Neem hiervoor contact op met het klantsupport zij zullen met je meedenken welke polijstmiddel geschikt is. 
 

Elektrolas verhuur en verkoop

Het is bij Elektrolas mogelijk om producten te huren of te kopen. Dit ligt natuurlijk aan voor hoelang je iets nodig hebt. Om een goede beslissing te maken is het belangrijk om antwoord te hebben op de volgende zaken. Wat las is? Wat is de lasdikte? Welke materialen gebruik ik? Hoeveel lassers gaan er gebruik van maken? Hoelang heb ik het nodig? Wat zijn de klanteisen? Voldoet het volgens de norm? Welke merk heb ik nodig?

Heb je een vraag over reinigen of polijsten? Neem dan contact op met het klantsupport. Zij zullen met je meedenken welke oplossing het meest passend is.  Ook is het mogelijk om een demo aan te vragen. Demo? Tijdens een demo komt Elektrolas bij jou langs. Hierdoor wordt er gekeken welke methode past in jouw productieproces. Dit kan zowel als je wil huren of kopen. Ook is het mogelijk om na verhuur over te stappen naar koop.