Innovaties

De ontwikkelingen in de lasindustrie gaan snel en door gebruik te maken van die nieuwe technieken help je jouw bedrijf vooruit. Of het nu gaat om lastechnieken, lasapparaten, productiemiddelen of systemen. Elektrolas zit bovenop alle ontwikkelingen in de markt en weet precies wat er nodig is om jouw processen beter, slimmer en veiliger te maken.

Laserlassen

Laserlassen maakt zijn opmars in de metaalindustrie. Deze techniek biedt veel vrijheid en is niet te vergelijken met het traditionele lassen, het is veel sneller en preciezer. De laserstraal kan nauwkeurig gericht worden, waardoor zeer kleine lasnaden mogelijk zijn.

Echter brengt lasertechnologie zichtbare en niet direct zichtbare veiligheidsrisico's met zich mee. Daarnaast is het een complex proces dat gespecialiseerde apparatuur en getrainde operators vereist.

Lees meer over laserlassen.

Innovatieve lasprocessen

Als je kiest voor een lasapparaat van EWM, dan kies je voor een technolgische voorsprong bij alle lasprocessen. Dit houdt in dat je lassers aan het werk gaan met een hogere efficiëntie en lagere kosten, dankzij het besparen van resources. Een lassaparaat van EWM zal zich op de lange termijn terugverdienen. 

Daarnaast kunnen de lasapparaten met XQ technologie aangesloten worden op digitale netwerken. Met de softwareoplossing EWM Xnet wordt het volledige productieproces van werkvoorbereiding tot nabewerking ondersteund, gedocumenteerd en geannalyseerd. Volledig papierloos. Hiermee bespaar je tijd en borg je de kwaliteit. 

Lees meer over de XQ lasapparaten.

Robotisering

Er is steeds meer vraag naar kleinere series met grote diversiteit. Daarnaast wordt het steeds moeilijker om aan vakmensen te komen. Door te automatiseren en robotiseren kan met evenveel man meer geproduceerd worden. In de afgelopen jaren heeft Elektrolas tientallen Cobot lasprojecten in werkplaatsen geïnstalleerd.

Het doel bij deze projecten is in veel gevallen hetzelfde: doorlooptijd van de productie verbeteren, een constante laskwaliteit behalen en de kostprijs beheersen. In nagenoeg alle gevallen behalen wij ze alle drie. Door onze lastechnische kennis ontwikkelen wij met de cobot dé lasoplossing voor jouw productie van morgen.

Lees meer over de cobot.

Kom in contact

Neem de eerste stap richting geoptimaliseerde lasprocessen en verbeterde bedrijfsresulaten door vandaag nog contact met ons op te nemen via 06-25108991 óf joost@elektrolas.com. Of laat je gegevens achter. 

 

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden.. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.