Categorie

Lashandschoenen

Lashandschoenen zijn een onmisbaar onderdeel van elke lassersuitrusting of je nu bezig bent met laserlassen, TIG lassen, MIG lassen, MAG lassen, montage, plaatwerken, slijpen of beitsen.

Maar wanneer heb je lashandschoenen nodig? Welke soorten zijn er? Hoe vaak mag je het dragen? Hoe maak ik een gepaste keuze? Welke normen zijn er voor lashandschoenen? Om een weloverwogen keuze te maken, raden we aan gebruik te maken van de keuzegids voor lashandschoenen, die onderaan deze pagina te downloaden is. 
Weldas lashandschoen maat L verpakt per 5

Weldas lashandschoen maat L verpakt per 5

Meerdere varianten leverbaar
Hittebestendige handschoen type 32 maat 9

Hittebestendige handschoen type 32 maat 9

Meerdere varianten leverbaar

Download hier de keuzegids voor je lashandschoenen
*

Lashandschoenen: Waar let je op tijdens het aanschaffen?

Lashandschoenen zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke lasser, ongeacht het type laswerk dat wordt uitgevoerd. Bij het aanschaffen van lashandschoenen is het belangrijk om op verschillende factoren te letten om de veiligheid en efficiëntie van het lasproces te waarborgen.
 

1. Materiaal en Hittebestendigheid

Een van de eerste dingen om naar te kijken bij het kiezen van lashandschoenen is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Lashandschoenen moeten gemaakt zijn van hittebestendige materialen die bescherming bieden tegen de hoge temperaturen die vrijkomen tijdens het lassen. Materialen zoals leer en kevlar zijn populair vanwege hun uitstekende hittebestendigheid.
 

2. Pasvorm en Comfort

Een goede pasvorm is cruciaal voor lashandschoenen. De handschoenen moeten goed aansluiten op de handen om een goede grip en controle te bieden tijdens het werk. Tegelijkertijd moeten ze voldoende comfortabel zijn om langdurig dragen mogelijk te maken, vooral voor langere laswerkzaamheden.
 

3. Type Lastechniek

Afhankelijk van het type lastechniek dat wordt uitgevoerd, kunnen verschillende soorten lashandschoenen vereist zijn. Bijvoorbeeld, voor TIG-lassen is een handschoen met een goede vingergevoeligheid en precisie belangrijk, terwijl bij MIG/MAG-lassen handschoenen met extra hittebestendigheid noodzakelijk kunnen zijn vanwege de hogere temperaturen.
 

4. Duurzaamheid en Slijtvastheid

Lashandschoenen worden blootgesteld aan ruwe omstandigheden, waaronder hitte, vonken en mogelijk chemische stoffen. Daarom is het belangrijk om te investeren in duurzame en slijtvaste handschoenen die bestand zijn tegen de omstandigheden waarmee ze geconfronteerd zullen worden.
 

5. Certificering en Normen

Controleer of de lashandschoenen voldoen aan de relevante veiligheidsnormen en certificeringen. Dit zorgt ervoor dat de handschoenen getest zijn op kwaliteit en veiligheid, en geschikt zijn voor het beoogde gebruik.
 
Door aandacht te besteden aan deze belangrijke factoren bij het kiezen van lashandschoenen, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste bescherming en functionaliteit krijgt voor uw specifieke lastoepassingen. Investeer in kwalitatieve lashandschoenen en waarborg de veiligheid van uw laswerkzaamheden.