Lasverbetertraject Coolrec Plastics Waalwijk


Succesvol lasverbetertraject bij Coolrec Plastics, onderdeel van Renewi.

Coolrec Plastics in Waalwijk is gespecialiseerd in het recyclen van oude elektrische en elektronische apparaten zoals bijvoorbeeld koelkasten. Deze apparaten worden vermalen tot korrels welke vervolgens geschikt gemaakt worden voor de vervaardiging van nieuwe producten. Voor de onderhoudsdienst is Coolrec Plastic een lasverbetertraject ingegaan.

Hoofd productie/onderhoudscoördinator Peter Smit legt uit waarom hij dat traject gestart is. “Onze onderhoudsmensen konden wel een las leggen, maar daar was eigenlijk alles mee gezegd. Via de stichting OOM (scholingsadviesbureau voor de metaalbewerking) zijn we voor een lasverbetertraject bij Elektrolas terechtgekomen. Aan de hand van de lassen die gelegd werden konden we zelf eigenlijk al zien dat het niet ‘top of the bill’ was. Nou hoeft dat bij ons ook niet altijd, maar het moet er wel redelijk uitzien en ook functioneel zijn.”
 

Verwachtingen van lasverbetertraject

Verwachtingen voorafgaand aan het lasverbetertraject had Peter Smit eigenlijk niet. “We zijn er blanco ingestapt na eerst een intakegesprek, waarin we onze wensen kenbaar gemaakt hebben, en na een eerste bezoek gehad te hebben met lastechnisch adviseur Henk van der Veen (IWT – VTw-2) bleek ook, dat wij niet de juiste lasapparatuur in huis hadden voor de meest voorkomende laswerkzaamheden binnen ons bedrijf. Daarom hebben wij, voordat de cursus begon, op advies van Elektrolas bij hen een nieuw TIG apparaat aangeschaft ter vervanging van ons oude CO2 apparaat. We wilden dat onze onderhoudsmonteurs hun werk ook gelijk goed konden doen met de juiste apparatuur.”
 

Duidelijke en vakkundige uitleg

Peter Smit is goed te spreken over de samenwerking met Henk van der Veen. “Hij legde het hele proces goed uit en gaf precies aan waar de monteurs bij het lassen op moesten letten. Het lasverbetertraject bestond uit tien sessies waar eerst een stuk theorie aan de orde kwam en vervolgens de praktijk. Ook zijn we bij ons in de fabriek zelf met onze machines aan de gang geweest. We zagen, dat er ergens iets afgescheurd was. We zijn toen samen met Henk de fabriek ingegaan en hebben dat ter plaatse gerepareerd. We moesten toen ook rekening houden met vervuiling in de fabriek en dat is toch net even anders als lassen in een schone omgeving.”
 

Enthousiast

“We zien nu, dat onze monteurs hun producten netjes aflassen en gelijk op de juiste manier schoonmaken. Iedereen is heel enthousiast. En wat het belangrijkste is, dat het werk er nu in vergelijking met voordat we het lasverbetertraject in gingen, super netjes uitziet. We zijn echt tevreden als je ziet wat de jongens in tien weken geleerd hebben, dat is echt gewoon goed”, luidt de conclusie van Peter Smit.
 

Vervolg op lasverbetertaject

Binnen Coolrec Plastics wordt momenteel bekeken of men een vervolgtraject in wil gaan. Dat zou dan een lascursus op niveau 1 kunnen zijn. En dat moet dan in de lasschool van Elektrolas gaan gebeuren.


Wil je weten wat een lasverbetertraject voor jouw bedrijf kan betekenen? Laat ons contact met je opnemen.