Samen beter, slimmer en veiliger

zo doen we dat

Over ons

Elektrolas is dé totaalaanbieder op lasgebied. Onze klanten zijn bedrijven waarbij lassen een essentieel onderdeel is van het productieproces. Sinds de oprichting in 2000 hebben wij ons productassortiment en dienstenpakket steeds verder uitgebreid. Maak kennis met onze Schijf van Vijf: vijf diensten die elkaar versterken en waardoor jouw bedrijf kan excelleren.

Jouw unieke totaalleverancier

Als het over lassen gaat, heeft Elektrolas alle kennis, middelen en materialen in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Onze adviseurs en lastechneuten (IWT’ers) staan voor je klaar om je te ondersteunen bij het optimaliseren van je lasproces. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden.
 
.
Kwaliteitsbeheer-Schijf-van-Vijf-Elektrolas

Kwaliteitsbeheer

Jouw opdrachtgevers verwachten een afgesproken kwaliteit van het eindproduct. Wat zijn de criteria en de minimale vereisten aan een constante eindkwaliteit? Hoe borg je het productieproces en hoe maak jij de kwaliteit van jouw productie aantoonbaar voor jouw opdrachtgevers? De externe lascoördinatoren (IWT’ers) van Elektrolas voeren visuele lasinspecties uit en ondersteunen je bij engineering en schade. Verder verzorgen wij certificeringen, die wij vastleggen in Certibank®.
.
Verkoop-Schijf-van-Vijf-Elektrolas

Verkoop

Wat heb je nu écht nodig voor je productieproces? De juiste materialen zorgen voor zekerheid en continuïteit in de productie. Bij Elektrolas bestel je alles voor je lasafdeling. Lasapparatuur en alle bijbehorende lasbenodigdheden natuurlijk. Maar ook lastoevoegmateriaal, veiligheidsmiddelen, afzuigsystemen en gereedschappen.
.
Verhuur-Schijf-van-Vijf-Elektrolas

Verhuur

Snel je lascapaciteit verhogen? Daarvoor heeft Elektrolas de oplossing. Ons huurassortiment is namelijk altijd up-to-date. Met machines van A-merken. Deze zijn nooit ouder dan 3 jaar en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Elke machine wordt werkend en compleet met instructie opgeleverd.
.
Servicedienst-Schijf-van-Vijf-Elektrolas

Servicedienst

Een kloppende productieplanning levert je gelukkige klanten op. Daarom wil jer erop kunnen vertrouwen dat jouw lasprocessen altijd doorgaan. Elektrolas zorgt door middel van onderhoud, reparaties en keuringen voor continuïteit in jou productieproces. En áls er een keer een lasmachine stuk gaat, dan kun je altijd op ons rekenen zodat je door kunt met je productie. 
.
Scholing-Schijf-van-Vijf-Elektrolas

Scholing

Vertel ons jouw visie op de toekomst van je bedrijf. Deze vertalen wij naar een doelgerichte scholing op maat. Daarmee blijf je de concurrentie van morgen voor. Een betrouwbare productie is afhankelijk van de juiste materialen, maar zéker ook van de mensen die ermee werken. Ons scholingsaanbod verhoogt de kwalitatieve output, zorgt voor een duurzamere inzet van apparatuur en benodigdheden en draagt bij aan een hogere productiviteit.

Samenwerken met Elektrolas

Elektrolas is een toegankelijk hands-on bedrijf waarmee het geweldig samenwerken is. Het resultaat: een productieproces van een constante kwaliteit, met de zekerheid dat opdrachtgevers op je kunnen rekenen. Samen beter, slimmer en veiliger dus.

Verleden heden toekomst

In 2000 nam Joost van den Hooven het bedrijf Elektrolas over. Elektrolas verkocht toen alleen lasmachines en -benodigdheden in de regio en voerde het onderhoud hier op uit. Ondanks de landelijke economische crisis in 2009 is Elektrolas door blijven groeien. Zo zijn, na de Europese verordening EN 1090 in 2013, de diensten Scholing en Kwaliteitsbeheer toegevoegd aan het dienstenpakket van Elektrolas. Het pand is uitgebreid, de eigen Lasschool is gebouwd en de diensten zijn gebundeld in de Schijf van Vijf. In 2019 is Onze Lasportal ontwikkeld waarmee Elektrolas haar klanten overzicht, structuur en zekerheid biedt. 

Bij Elektrolas kijken we altijd vooruit en ondersteunen we de maakindstrie bij ontwikkeligen die gaande zijn in de lastechniek. Dit doen we onder de werktitel 'De laswerkplaats van morgen'. Hoe kun je blijven voldoen aan de eisen die aan het werk worden gesteld? Wat Elektrolas betreft is één ding zeker. Elektrolas ontwikkelt dé oplossing die past bij jouw productie van morgen.

Onze totaalaanpak - De schijf van vijf


Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden.

Kwaliteitsbeheer, verkoop, verhuur, scholing en servicedienst: dat is onze schijf van vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten kunnen excelleren.