Over ons: Samen beter, slimmer en veiliger

Elektrolas is al meer dan 20 jaar een sterke partner als het om lassen gaat. Met onze vijf diensten zijn wij één aanspreekpunt voor productie, engineering, werkvoorbereiding, kwaliteit en management binnen een bedrijf. Onze geschoolde lastechneuten in combinatie met hun praktijkervaring maken ons tot ideale gesprekspartner voor de maakindustrie.

Historie

Elektrolas is een familiebedrijf dat in 2000 is gestart door Joost van den Hooven. In eerste instantie bestonden de activiteiten uit de verkoop en het onderhoud van lasapparatuur. In de loop van de jaren is het bedrijf geleidelijk uitgebreid. Eerst met verhuur. Na de Europese verordening EN 1090 in 2013, zijn de diensten Scholing en Kwaliteitsbeheer toegevoegd aan het dienstenpakket van Elektrolas. Het pand is uitgebreid, de eigen Lasschool is gebouwd en de diensten zijn gebundeld in de Schijf van Vijf. Elektrolas richt zich op het ondersteunen van bedrijven bij het innoveren, automatiseren en organiseren van processen. In 2022 is dan ook de dienst lasautomatisering officieel toegevoegd aan het dienstenpakket.

Samen beter, slimmer en veiliger

Elektrolas wil binnen de lasindustrie de beste toeleverancier zijn en blijven van producten en diensten die passen bij de laswerkplaats van morgen. Met onze kennis, kunde en enthousiasme zijn we op lasgebied een verrijking binnen de maakindustrie, we helpen bedrijven om verbeterslagen te maken in productie en organisatie. Samen beter, slimmer en veiliger! Met onze dienstverlening kunnen we van ontwerp tot oplevering waarde toevoegen aan de bedrijfsvoering van onze klanten, met onze innovatieve insteek kunnen onze klanten beter concurreren, we delen onze kennis en gaan voor goed partnerschap. 

Onze dienstverlening

Elektrolas heeft de kennis en middelen in huis om elk bedrijf waar gelast wordt verder te helpen. Met onze vijf diensten bieden wij lastechnische ondersteuning in de complete bedrijfsvoering: ontwerpfase, productie en kwaliteitsborging. Het is noodzakelijk dat de ontwerpen uitvoerbaar zijn en aan de kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast kijken we welke optimalisaties doorgevoerd kunnen worden in de organisatie en het productieproces. En zorgen we ervoor dat de continuïteit van de productie geborgd blijft.

Elektrolas is één aanspreekpunt. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.

Lees meer over onze diensten.

Innoveren - De laswerkplaats van morgen

Door de schaarste aan goede vakmensen en een toenemende complexiteit van laswerkzaamheden is het nodig om de organisatie en productieprocessen anders in te richten. Daarbij staan onze klanten vaak voor een drietal uitdagingen:
 
  1. Innoveren: door mee te bewegen met de veranderingen in de markt wordt de concurrentiepositie versterkt. 
  2. Automatiseren: de vraag naar steeds kleinere series met grotere diversiteit neemt toe en er is krapte aan personeel.
  3. Organiseren: door beperkte grondstoffen en oplopende levertijden halen bedrijven hun productie terug naar Nederland. Daarnaast worden bewijslast en reproduceerbaarheid steeds belangrijker.

Hoe je kunt blijven voldoen aan de eisen die aan het werk worden gesteld? Wat ons betreft is één ding zeker. Elektrolas ontwikkelt dé oplossing die past bij jouw productie van morgen.

Lees meer over de laswerkplaats van morgen.

Partnerschap

We geven helder advies, waarbij klantbelang altijd voorop staat. We zijn proactief, innovatief en hebben lol met onze klant.

24/7 service
We zijn altijd bereikbaar voor onze klanten. Hierdoor kunnen we snel en adequaat reageren in situaties die daar om vragen. Zo borgen we de continuïteit van de productie van onze klant.

Onze lasportal
Dit is een uniek online platform met daarin alle onderdelen uit de Schijf van Vijf. Hiermee bieden we onze klanten overzicht, structuur en zekerheid. Vanuit één dashboard zijn alle documentaties en tools overzichtelijk voor handen. Backorders, bestellijsten, serviceplanningen, machines met documentatie. Net als diploma’s en certificeringen van de lassers in Certibank. Inkoopsystemen zijn te koppelen.

Lees meer over Onze Lasportal.

Kennis delen

Kennis hebben is macht, maar kennis delen is kracht. Wij geloven erin de markt te informeren en te helpen om te innoveren. Onze relaties aan het denken te zetten over hoe je je bedrijfsprocessen nog beter, slimmer en veiliger kunt inrichten. 

We delen onze kennis via inspiratiesessies, demonstraties, lasadvies video's. Daarnaast vinden we het belangrijk om de jeugd enthousiast te maken voor techniek en in het bijzonder het lassen. Dit doen we door op open dagen van bedrijven en scholen te staan en met ons eigen project 'Een kind kan de las doen'.

Lees meer over onze inspiratiesessies.

Werken bij Elektrolas

Als het over lassen gaat! Elektrolas is een toegankelijk hands-on bedrijf waarbij het geweldig werken is. Het team van Elektrolas staat voor de klanten klaar. Met daadkracht en enthousiasme. Met kennis en ervaring. Het resultaat: een productieproces van een constante kwaliteit, met de zekerheid dat de opdrachtgevers van onze klanten op hen kunnen blijven rekenen.

Elektrolas is erkend leerbedrijf
Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft twee doelen:  studenten de beste praktijkopleiding geven met uitzicht op een baan en bedrijven over de vakmensen laten beschikken die ze nu en in de toekomst nodig hebben. Elektrolas is een Erkend leerbedrijf van SBB. Ben je op zoek naar een goede leerplek? Kom in contact.

Bekijk het smoelenboek van ons team.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.