Over ons

In 2000 nam Joost van den Hooven het bedrijf Elektrolas over. Elektrolas verkocht toen alleen lasmachines en -benodigdheden in de regio en voerde het onderhoud hier op uit. Ondanks de landelijke economische crisis in 2009 is Elektrolas door blijven groeien. Zo zijn, na de Europese verordening EN 1090 in 2013, de diensten Scholing en Kwaliteitsbeheer toegevoegd aan het dienstenpakket van Elektrolas. Het pand is uitgebreid, de eigen Lasschool is gebouwd en de diensten zijn gebundeld in de Schijf van Vijf. In 2019 is Onze Lasportal ontwikkeld waarmee Elektrolas haar klanten overzicht, structuur en zekerheid biedt. 

Bij Elektrolas kijken we altijd vooruit en ondersteunen we de maakindstrie bij ontwikkeligen die gaande zijn in de lastechniek. Dit doen we onder de werktitel 'De laswerkplaats van morgen'. Hoe kun je blijven voldoen aan de eisen die aan het werk worden gesteld? Wat Elektrolas betreft is één ding zeker. Elektrolas ontwikkelt dé oplossing die past bij jouw productie van morgen.

Kwaliteitsbeheer

Jouw opdrachtgevers verwachten een afgesproken kwaliteit van het eindproduct. Wat zijn de criteria en de minimale vereisten aan een constante eindkwaliteit? Hoe borg je het productieproces en hoe maak jij de kwaliteit van jouw productie aantoonbaar voor jouw opdrachtgevers? De externe lascoördinatoren (IWT’ers) van Elektrolas voeren visuele lasinspecties uit en ondersteunen je bij engineering en schade. Verder verzorgen wij certificeringen, die wij vastleggen in Certibank®.

Servicedienst

Een kloppende productieplanning levert je gelukkige klanten op. Daarom wil jer erop kunnen vertrouwen dat jouw lasprocessen altijd doorgaan. Elektrolas zorgt door middel van onderhoud, reparaties en keuringen voor continuïteit in jou productieproces. En áls er een keer een lasmachine stuk gaat, dan kun je altijd op ons rekenen zodat je door kunt met je productie. 

Scholing

Vertel ons jouw visie op de toekomst van je bedrijf. Deze vertalen wij naar een doelgerichte scholing op maat. Daarmee blijf je de concurrentie van morgen voor. Een betrouwbare productie is afhankelijk van de juiste materialen, maar zéker ook van de mensen die ermee werken. Ons scholingsaanbod verhoogt de kwalitatieve output, zorgt voor een duurzamere inzet van apparatuur en benodigdheden en draagt bij aan een hogere productiviteit.

Verkoop

Wat heb je nu écht nodig voor je productieproces? De juiste materialen zorgen voor zekerheid en continuïteit in de productie. Bij Elektrolas bestel je alles voor je lasafdeling. Lasapparatuur en alle bijbehorende lasbenodigdheden natuurlijk. Maar ook lastoevoegmateriaal, veiligheidsmiddelen, afzuigsystemen en gereedschappen.

Verhuur

Snel je lascapaciteit verhogen? Daarvoor heeft Elektrolas de oplossing. Ons huurassortiment is namelijk altijd up-to-date. Met machines van A-merken. Deze zijn nooit ouder dan 3 jaar en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Elke machine wordt werkend en compleet met instructie opgeleverd.