Rollenbanken huren

Rollenbanken worden vaak gebruikt om lassers te ondersteunen tijdens diverse werkzaamheden. Ook zorgen de banken ervoor dat het lasproces soepeler verloopt. Hierdoor wordt het lasproces efficiënter en nauwkeuriger. Bij Elektrolas huur je geen rollenbank, je huurt bij ons de mogelijkheid om de juiste las te kunnen leggen. Daarom zullen wij altijd vragen waarvoor de rollenbank gebruikt gaat worden. Zodat we samen een gepaste keuze kunnen maken.

Rollenbank huren

Rollenbanken worden vaak gebruikt om lassers te ondersteunen tijdens diverse werkzaamheden. Ook zorgen de banken ervoor dat het lasproces soepeler verloopt. Hierdoor wordt her lasproces efficiënter en nauwkeuriger. Bij Elektrolas huur je geen rollenbank, je huurt bij ons de mogelijkheid om de juiste las te kunnen leggen. Daarom zullen wij altijd vragen waarvoor de rollenbank gebruikt gaat worden. Zodat we samen een gepaste keuze kunnen maken. 
 

Wat zijn rollenbanken?

Rollenbanken in lastechniek zijn ontworpen voor het roteren van tanks en pijpen, maar ook andere vergelijkbare voorwerpen. Rollenbanken bestaan uit twee varianten: met standaard wielen en met zelfinstellende wielen. De standaard rollenbank heeft twee banken. Waarvan één aangedreven wordt en de andere meelopende wielen heeft. Deze twee varianten worden ook wel "aandrijver" en "meeloper" genoemd. Door het gebruiken van een controlepaneel en afstandsbeniening kan het werkstuk eenvoudig in de juiste positie gezet worden. De zelfinstellende uitvoering is wat praktischer, omdat het automatisch aanpast aan het werkstuk zonder handmatige instellingen. 
 

Toepassingen van rollenbanken

De toepassingen van rollenbanken komen vaak voor bij ketelbouw en apparatenbouw waar er behoefte is om werkstukken te laten roteren. Ze worden zowel zelfstandig als in combinatie met andere manipulatoren zoals lasdraaitafels gebruikt. Ook bieden rollenbanken ondersteuning aan de lasser door het werkstuk gemakkelijk te laten draaien. Hierdoor kan het werkstuk in de optimale positie geplaatst worden, wat resulteert in een efficiënter en nauwkeuriger lasproces.
 

Rollenbanken bij Elektrolas

Bij Elektrolas, leverancier van lastechnische producten, zijn diverse rollenbanken te koop of te huur.  Deze rollenbanken verbeteren niet alleen de laskwaliteit en nauwkeurigheid, maar ook de efficiëntie van laswerkzaamheden. De zelfinstellende variant, die handmatig bestuurbaar is. Maakt het mogelijk om producten zoals pijpen, tanks en buizen zowel linksom als rechtsom te draaien via het controlepaneel of via een afstandsbediening. Hierdoor is het mogelijk om de wielafstelling handmatig aan te passen voor verschillende diameters.