Constante kwaliteit leveren door laswerkzaamheden foutloos uit te voeren

zo doen we dat

Lassen met een cobot


De cobot is een handling robot en wordt dan ook veel gebruikt in de handling industrie. Nu hebben we bij Elektrolas bedacht om met de cobot te gaan lassen. Een cobot is namelijk goedkoop in aanschaf en makkelijk te programmeren zowel online, offline als met CAT-bestanden. Daarbij kan de cobot ingezet worden voor verschillende werkzaamheden. Dit in tegenstelling tot robots, die zijn vaak voor maar één doel te gebruiken.
.

Wat is een cobot

Een cobot is een collaboratieve robot en kan zowel met als naast mensen werken. Cobots zijn vaak kleiner en lichter dan industriële robots en ze hebben ingebouwde veiligheidsmaatregelen. De cobot is makkelijk te programmeren, levert contstant dezelfde kwaliteit en is in te zetten om te lassen, slijpen en lijmen, maar ook voor het laden en ontladen van je CNC freesmachine. Door de cobot naast de werknemer te gebruiken kan er op hetzelfde moment meer werk verzet worden.

Wanneer zet je een cobot in

Maakt je productieafdeling kleine terugkerende series, dan is een cobot perfect in te zetten. Een lasser doet daar een bepaald aantal uur over. De cobot programmeer je eenmalig en na activeren van het programma gaat die direct aan de slag. De lasser is dan voor ander laswerk in te zetten.

Voert je bedrijf al jaar en dag een bepaald productieproces uit en dacht je altijd dat werken met een robot veel te moeilijk is. Ook daar is de cobot een prima oplossing voor. Na de programmering zal de cobot het werk telkens exact hetzelfde uitvoeren waardoor een constante kwaliteit geleverd wordt.

Dient in jouw bedrijf snel geschakeld te kunnen worden tussen verschillende lasprocessen. Bij de cobot zijn verschillende tools heel gemakkelijk te wisselen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld snel van mig/mag naar tig overschakelen.

Bovendien kun je een cobot aan het plafond bevestigen zodat je meer bereikt hebt op de lastafel. Tevens kun je met de cobot complexe laswerkzaamheden uitvoeren. Een cobot heeft immers geen zicht nodig.

De cobot staat voor kwaliteitsverbetering, continuiteit, constantiteit en snelheid. 

.
.

Interesse in een demo?

Heb jij een vraagstuk waarbij de cobot wellicht de oplossing kan zijn? Laat ons contact met je opnemen.

Ook interessant om te bekijken:

Onze totaalaanpak - De schijf van vijf


Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden.

Kwaliteitsbeheer, verkoop, verhuur, scholing en servicedienst: dat is onze schijf van vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten kunnen excelleren.