De laswerkplaats van morgen

De laswerkplaats van morgen is een visie. De visie van Elektrolas op hoe bedrijven in de maakindustrie hun lasafdeling zouden moeten innoveren om mee te blijven concurreren. Relevant te blijven voor hun klanten. Alleen bedrijven die zich aanpassen aan de ontwikkelingen in de markt blijven bestaan. Wij ondersteunen die bedrijven bij het innoveren, organiseren en automatiseren.
Hoe bereid jij jouw bedrijf voor op de toekomst? Binnen de maakindustrie zien we belangrijke ontwikkelingen. Er zijn te weinig vakmensen, de vraag naar steeds kleinere series en grotere variaties stijgt, producties worden terug naar Nederland gehaald en bewijslast en reproduceerbaarheid worden steeds belangrijker. Hierdoor zullen bedrijven moeten gaan organiseren, innoveren en automatiseren:
 
 • Automatiseren van werkzaamheden
 • Verbeteren van interne processen
 • Opleiden en trainen van medewerkers
 • Aantoonbaar maken van kwaliteit
 • Digitaliseren van datastromen
 • Flexibel inzetten van productiemiddelen
 • Gezond en energie-efficiënt werkklimaat

Elektrolas heeft de kennis, middelen en het enthousiasme in huis om mee te kijken met jouw organisatie.

Systeemintegratie van de cobot of robot

De continuïteit en kwaliteit van je productie borgen. Hoe doe je dat in een tijd waar er een tekort is aan vakmensen, de vraag verandert en bewijslast geëist wordt. Elektrolas levert automatiseringsoplossingen vanuit expertise op lasgebied. Wat de beste oplossing is voor jouw product, hangt af van verschillende factoren. Samen zoeken we dat voor jou uit.  

Elektrolas is gecertificeerd systeem integrator van Universal Robots en ABB robotics op het gebied van cobots en robots. Met onze lastechnische kennis en ervaring met automatiseren ontwikkelen wij dé lasoplossing voor jouw productie van morgen. 

Lees meer over automatisering.

Technische innovaties

In de winter én zomer een aangename en stabiele temperatuur in de werkplaats? De lasrook afzuigen én ventileren met behoud van de temperatuur in de werkplaats? Een energie-efficiënte oplossing voor deze problemen? En een centraal systeem voor koelen, verwarmen, filteren en ventileren? Dat wil je wel voor je bedrijf. Met onze partners zorgen we voor een integrale aanpak voor een gezond, aangenaam en energiezuinig werkklimaat.

Lees meer over een van onze projecten.

Proces- en organisatieverbeteringen

Om te kunnen innoveren dien je vaak eerst te organiseren. Wat zijn de ambities van je bedrijf, zijn de competenties van alle betrokkenen in het proces helder, gebruik je de juiste processen en is er de juiste communicatie tussen de afdelingen engineering, productie en kwaliteitscontrole. De Lasverbetercyclus van Elektrolas brengt dit helemaal voor je in kaart. Het is een cyclus van 4 fases: 
 
 1. Goed vakmanschap: opstellen van functieprofielen en competenties.
 2. Kwaliteitseisen: nulmeting gevolgd door een opleidingsplan op maat.
 3. Kwaliteitborging: lassers en lasmethoden certificeren, loggen van lasdata.
 4. Verbeterslagen: innovaties doorvoeren in de organisatie en het productieproces. 
Elektrolas gaat met jouw lasafdeling aan de slag en zorgt dat je de concurrentie van morgen voor blijft. 
 

Wat wordt jouw toekomst? 

Ben jij er klaar voor? Wat Elektrolas betreft is één ding zeker. Elektrolas ontwikkelt dé oplossing die past bij jouw productie van morgen. Innoveren doe je samen. Neem contact op via 0416-336777 / info@elektrolas.com. Of laat je gegevens achter.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.