De laswerkplaats van morgen

Elektrolas ziet de 'Laswerkplaats van morgen' als een visie voor bedrijven in de maakindustrie om concurrerend te blijven en relevant te blijven voor hun klanten. Alleen bedrijven die zich aanpassen aan de ontwikkelingen in de markt blijven bestaan. Wij staan klaar om je te ondersteunen bij het organiseren, innoveren en automatiseren van je organisatie, zodat je voorop kunt blijven lopen in de markt. Ontdek de mogelijkheden die wij te bieden hebben en omarm nieuwe technieken in de steeds veranderende wereld. 

Neem vandaag nog contact op en maak jouw laswerkplaats van morgen werkelijkheid!
Hoe bereid jij jouw bedrijf voor op de toekomst? Binnen de maakindustrie zien we belangrijke ontwikkelingen. Er zijn te weinig vakmensen, de vraag naar steeds kleinere series en grotere variaties stijgt, producties worden terug naar Nederland gehaald en bewijslast en reproduceerbaarheid worden steeds belangrijker. Hierdoor zullen bedrijven moeten gaan organiseren, innoveren en automatiseren:
 
 • Automatiseren van werkzaamheden
 • Verbeteren van interne processen
 • Opleiden en trainen van medewerkers
 • Aantoonbaar maken van kwaliteit
 • Digitaliseren van datastromen
 • Flexibel inzetten van productiemiddelen
 • Gezond en energie-efficiënt werkklimaat

Elektrolas heeft de kennis, middelen en het enthousiasme in huis om mee te kijken met jouw organisatie.

Organiseren van je lasafdeling

Om te kunnen innoveren dien je vaak eerst te organiseren. Wat zijn de ambities van je bedrijf, zijn de competenties van alle betrokkenen in het proces helder, gebruik je de juiste processen en is er de juiste communicatie en samenwerking tussen de afdelingen engineering, productie en kwaliteitscontrole. De Lasverbetercyclus van Elektrolas brengt dit helemaal voor je in kaart. Het is een cyclus van 4 fases: 
 
 1. Goed vakmanschap: opstellen van functieprofielen en competenties.
 2. Kwaliteitseisen: nulmeting gevolgd door een opleidingstraject op maat.
 3. Kwaliteitborging: lassers en lasmethoden certificeren, loggen van lasdata.
 4. Verbeterslagen: innovaties doorvoeren in de organisatie en het productieproces. 
Elektrolas gaat met jouw lasafdeling aan de slag en zorgt dat je de concurrentie van morgen voor blijft. 
 

Innoveren met nieuwe technieken

De ontwikkelingen in de lasindustrie gaan snel en door gebruik te maken van die nieuwe technieken help je jouw bedrijf vooruit. Of het nu gaat om lastechnieken, lasapparaten, productiemiddelen of systemen. Elektrolas zit bovenop alle ontwikkelingen in de markt en weet precies wat er nodig is om jouw processen beter, slimmer en veiliger te maken.

Lees meer over verschillende innovaties.

Automatiseren van je processen

De continuïteit en kwaliteit van je productie borgen. Hoe doe je dat in een tijd waar er een tekort is aan vakmensen, de vraag verandert en bewijslast geëist wordt. Elektrolas levert automatiseringsoplossingen vanuit expertise op lasgebied. Wat de beste oplossing is voor jouw product, hangt af van verschillende factoren. Samen zoeken we dat voor jou uit.  

Elektrolas is gecertificeerd systeem integrator van Universal Robots en ABB robotics op het gebied van cobots en robots. Met onze lastechnische kennis en ervaring met automatiseren ontwikkelen wij dé lasoplossing voor jouw productie van morgen. 

Lees meer over automatisering.

Wat wordt jouw toekomst? 

Ben jij er klaar voor? Wat Elektrolas betreft is één ding zeker. Elektrolas ontwikkelt dé oplossing die past bij jouw productie van morgen. Innoveren doe je samen. Neem contact op via 06-25108991 / joost@elektrolas.com. Of laat je gegevens achter.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.