Je productieafdeling klaarmaken voor de toekomst

zo doen we dat

De laswerkplaats van morgen

Bij Elektrolas blijven we altijd vooruit kijken. Dit doen we onder de werktitel ‘De laswerkplaats van morgen’. Hieronder vallen verschillende toekomst ontwikkelingen. De zogenaamde transities die ook genoemd worden in Smart Industry of in Duitsland bekend onder industrie 4.0. Met de laswerkplaats van morgen richt Elektrolas zich op het ondersteunen van de maakindustrie om te innoveren door te digitaliseren, slimmer te werken en flexibeler te werken.
lassen-met-een-cobot

Slimmer werken

Er komen veel dingen op ons af die het werk veranderen. Daarin spelen robotisering en automatisering een rol. Het wordt steeds moeilijker om (goede) lassers te vinden in Nederland. Daardoor zullen we slimmer moeten gaan werken en dat kan door handelingen te mechaniseren of robotiseren. Dit helpt om het werk lichter, schoner of veiliger te maken. Of om complexe laswerkzaamheden foutloos uit te voeren om iedere keer weer die perfecte las te leggen. En die begint bij Elektrolas. Alle kennis die wij in huis hebben kunnen wij vertalen naar de robot of de cobot.

Bekijk de video over slimmer werken.

Digitaliseren

Een andere trend die wij zien is de noodzaak om te digitaliseren. Enerzijds op de werkvloer, anderzijds door systemen te koppelen. De laswereld lijkt traditioneel maar het gaat al lang niet meer alleen om het lassen. Het gaat ook om de voorbereiding. De communicatie van de tekenkamer naar de werkvloer. Als je dat kan digitaliseren maak je een grote innovatieslag en blijft de kwaliteit geborgd. Met behulp van een lasdatamanagementsysteem kun je de lasgegevens registreren en analyseren, waardoor je lasprocessen kunt versnellen en verbeteren. Hoe organiseer je die bergen gegevens? Bij Elektrolas hebben we diverse tools ontwikkelt en samengebracht in Onze Lasportal. Hiermee bieden wij overzicht, structuur en zekerheid.

Bekijk de video over digitaliseren.
digitaliseren-laswerkplaats
.
transitie-flexibel-werken-smartindustry-toekomst

Flexibel werken

Flexibel werken is een zo klein mogelijke serie maken die in één keer goed is. Een productiebedrijf in de maakindustrie werkt vaak vandaag met staal, morgen kan het rvs zijn en over een paar weken aluminium. Welke middelen heb je daar voor nodig. Schaf je die zelf aan of leg je die flexibele schil bij Elektrolas neer? En hoe zorg je ervoor dat elk team de juiste kwaliteit levert. Vanuit de Schijf van Vijf biedt Elektrolas flexibiliteit. Wij trainen je lassers (Scholing), zetten equipment bij (Verhuur) en we zorgen ervoor dat je productiemiddelen constant blijven draaien (Servicedienst). Elektrolas gaat middels het Lasverbetertraject met jouw lasafdeling aan de slag.
 

Wat wordt jouw toekomst? 

Ben jij er klaar voor? Wat Elektrolas betreft is één ding zeker. Elektrolas ontwikkelt dé oplossing die past bij jouw productie van morgen. Innoveren doe je samen. Laat ons contact met je opnemen.
 

Ook interessant om te bekijken:

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf


Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.