De maatstaf voor laskwaliteit

Laskwaliteit speelt een belangrijke rol in de lastechniek, omdat de betrouwbaarheid van gelaste constructies rechtstreeks afhankelijk is van de kwaliteit van de las. Verschillende factoren dragen bij aan een goede las, zoals het gebruik van de juiste lasmethode, het selecteren van geschikte lastoevoegmateriaal, procedure, het nauwkeurig instellen van parameters, de vaardigheden van de lasser en regelamtige kwaliteitscontroles. 

Bij Elektrolas hebben we de juiste kennis en expertise in huis om je te ondersteunen bij het behouden van jouw laskwaliteit. Daarnaast begrijpen we het belang van een grondige aanpak en helpen we je graag bij het vinden van de juiste lasmethode en prodcedure, die het beste bij jouw project past. 

Consultancy: sparren op niveau

Bij Elektrolas staat jouw uitdaging centraal. Wij begrijpen dat elk project uniek is en zijn eigen specifieke uitdagingen met zich meebrengt. Daarom bieden onze lastechneuten persoonlijke ondersteuning. Het maakt voor ons niet uit of het om een technisch probleem of een ontwerpuitdaging gaat. Wij hebben de kennis en ervaring om je te adviseren en te ondersteunen waar nodig is in het proces.

Onze specialisten staan klaar om jou te helpen bij het oplossen van diverse vraagstukken met betrekking tot maakbaarheid, laskwaliteit en doorlooptijd. Ontdek vandaag nog hoe wij je kunnen helpen bij het succesvol aanpakken van jouw uitdaging.

Kom in contact met onze lastechnische adviseurs.

Lasdatamanagement

Werken met een lasdatamanagementsysteem doe je om automatisch de werkelijke lasparameters per las, per product en per project vast te leggen. Zo bouw je snel en efficiënt een rapportage op voor je opdrachtgever. Het systeem is toepasbaar voor grote én kleine bedrijven en ondersteunt zowel de kwaliteitsmanager als de lasser bij het dagelijkse werk.

Of er nu een of meerdere personen tegelijk aan het lassen zijn maakt niet uit. Er wordt per las gelogd door wie er is gelast, met welke machine, met welke parameters en aan welk onderdeel van het project. Door deze intelligente monitoring en transparante processen van planning, productie, kwaliteitsmanager, nacalculatie en beheer behoud je altijd het overzicht.
 
Lees meer over het lasdatamanagement systeem.

Certificeringen

Certificeringen zijn van belang om aan te tonen dat je lasbedrijf of lasafdeling voldoet aan de benodigde kwaliteitseisen. Er zijn verschillende manieren om de laskwaliteit te borgen en traceerbaar te maken. Onze lastechneuten hebben veel ervaring met het opzetten van kwaliteitssystemen voor EN 1090 en ISO 3834.

Wil je graag een certificering maar weet je niet waar je moet beginnen? Elektrolas begint altijd met een QuickScan om in kaart te brengen wat al geregeld is en wat niet. Na het uitvoeren van deze QuickScan hebben we precies in kaart welke acties nodig zijn om te komen tot een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem. 

Kom in contact met onze lastechnische adviseurs.

Certificatenbeheer

De online database Certibank biedt een totaaloverzicht van alle lassers- en lasmethodekwalificaties binnen jouw bedrijf. Zo weet je exact wie je voor welke opdracht kunt inzetten. Daarnaast signaleert het systeem automatisch wanneer een lassercertificaat verlengt of opnieuw behaald dient te worden. Geen gedoe meer dus met verlopen certificaten. Lees meer over Certibank.

Gemakkelijk een materiaalcertificaten opvragen. Ook dat kan bij Elektrolas.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden.. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.