ISO 3834 certificering

Een ISO 3834 certificering is van belang om aan te tonen dat je lasbedrijf of lasafdeling voldoet aan de benodigde kwaliteitseisen. Als bedrijf kan je dit aantonen door een kwaliteitssysteem op te stellen en deze te laten certificeren. Wil jij je laskwaliteit aantoonbaar maken? Elektrolas is gespecialiseerd om dit traject van A tot Z te begeleiden.

ISO 3834 certificeren

Een ISO 3834 certificering wordt in toenemende mate verplicht gesteld door opdrachtgevers van laswerk. Een ISO 3834 certificaat toont aan dat jouw lasbedrijf voldoet aan de eisen in de ISO 3834 norm. Lassen blijft ondanks de geavanceerde technieken een risicovol proces. Opdrachtgevers eisen steeds vaker dat een lasbedrijf een kwaliteitsmanagementsysteem heeft, voorzien van een 3834 certificering. Op deze manier wordt ook de aansprakelijkheid beperkt omdat je je lasprocessen aantoonbaar op orde hebt. In dit kwaliteitsmanagementsysteem staan de taken en verantwoordelijkheden voor het coördineren van lasprocessen verwerkt. Deze taken worden uitgevoerd door een formeel aangestelde en gecerticifeerde lascoördinator, dit kan iemand zijn binnen je organisatie of een lascoördinator van Elektrolas.
lassen-lasmethode
lassen-lasmethode

QuickScan voor ISO 3834 certificering

Wil je graag een ISO 3834 certificering maar weet je niet waar je moet beginnen? Elektrolas begint altijd met een QuickScan om in kaart te brengen wat al geregeld is en wat niet. Na het uitvoeren van deze QuickScan hebben we precies in kaart welke acties nodig zijn om te komen tot een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem. 

Wil je graag een QuickScan inplannen of meer weten over de ISO 3834 certificering? Neem dan contact op met onze afdeling kwaliteitsbeheer via 0416-235036 of vul ons contactformulier in, we vertellen je er graag meer over. 

ISO 3834 certificeren: stappenplan

1. QuickScan: een specialist van Elektrolas komt langs en brengt in kaart welke acties nodig zijn om te komen tot een kwaliteitsmanagementsysteem. 

2. Mogelijke acties (afhankelijk van de QuickScan):
  • FPC kwaliteitshandboek, met daarin het conserveringsplan en keurings- en beproevingsplan. 
  • Lasmethodebeschrijvingen (WPS) volgens EN-ISO 15609.
  • Lasbenodigdheden met 3.1 certificaat.
  • Keuren en kalibreren van lasapparatuur volgens EN-ISO 50504. 
  • Lasserskwalificaties en lasmethodekwalificaties (LK en LMK) behalen volgens EN-ISO 9606, EN-ISO 14732:2013, EN-ISO 15610 tot en met EN-ISO 15614-1.
  • Abonnementservice lascoördinator (SLA). Het hele jaar ondersteuning door inzet van één van onze IWT-ers.

3.Certificering: 
Een externe audit boordeelt het kwaliteitsmanagementysteem. Na goedkeuring ga je via de nieuwe procedures aan de slag.
iso-3834-certificering

Samenvatting ISO 3834 certificering

Wij begrijpen dat het verkrijgen van een ISO 3834 certificering een ingewikkeld proces lijkt, dat is het namelijk ook. Elektrolas heeft echter  alles in eigen huis om het voor jouw lasbedrijf laagdrempelig en behapbaar te maken. Wil je graag iemand spreken over het certificeren volgens ISO 3834? Neem dan contact op met onze afdeling kwaliteitsbeheer via 0416-235036 of vul ons contactformulier in, we vertellen je er graag meer over. 

Onze totaalaanpak - De schijf van vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.
schijf-van-5-elektrolas