Categorie

Rollenbanken

Rollenbanken worden vaak gebruikt om lassers te ondersteunen. Dit kan voor verschillende werkzaamheden zijn. Rollenbanken zijn bedoelt voor pijpen of tanks, etc. Er zijn verschillende rollenbanken. Een automatische en een handmatige. Automatische past zichzelf aan de diameters van het werkstuk. Een handmatige bevat een meelopende en aandrijvende stuk. Deze wordt bediend met een controller. 

Key Plant CR05 Rollenbank 5 ton

Key Plant CR05 Rollenbank 5 ton

Meerdere varianten leverbaar

Rollenbanken voor het lassen

Rollenbanken zorgen ervoor dat de lasser niet zelf pijpen of tanks met de hand hoeft te draaien.  Ze zorgen ervoor dat het werkstuk blijft draaien. Waarbij de lasser de las eenvoudig kan zetten. Hierdoor kan de lasser op de gewenste positie blijven en de las precies leggen. Hierdoor verminder je ook het nabewerking. Dit komt omdat de focus volledig op het las gelegd kan worden. 
 
Verschil tussen een verticale draaitafel en een rollenbank is. Dat een verticale draaitafel het werkstuk verticaal roteert. Terwijl een rollenbank het horizontaal roteert. Daarom is een rollenbank handig bij lange buizen of tanks. 
 

Rollenbank kopen 

Een rollenbank kopen? Bij Elektrolas bieden we verschillende rollenbanken aan. Ook is het mogelijk om een verticale draaitafel te kopen. Het is daarbij belangrijk waarvoor het gebruikt gaat worden. Om de juiste keuze te kunnen maken. Is het goed om eerst te weten voor welke werkstukken het ingezet gaat worden. 
 
Heb je een vraag over rollenbanken? Neem dan vrijblijvend contact op met het klantsupport. Zij zullen met je in oplossingen nadenken welke rollenbank je kunt gebruiken. 
 

Elektrolas Eco rollenbanken

Bij Elektrolas begrijpen we de nut van het inzetten van rollenbanken. Daarom hebben we zowel een lijn voor lichte werkstukken als voor zware werkstukken. De Eco lijn is bedoelt voor lichtere werkstukken, zoals dun wandige buizen, kleine tanks, etc. 
 
De Key Plant wordt onder ons als de Pro lijn gezien. Deze lijn is bedoelt voor zwaardere werkstukken. Bijvoorbeeld voor zware constructies, dik wandige buizen, etc. Deze lijn biedt robuuste functionaliteiten om te voldoen aan de eisen voor zwaardere materialen.
 
Om erachter te komen welke lijn je nodig hebt. Kun je altijd om advies vragen bij het klantsupport. Zij zullen met je meedenken welke rollenbank geschikt is. 
 

Waarom Key Plant rollenbanken?

Elektrolas pro-lijn bestaat uit Key Plant rollenbanken. Maar waarom? Deze banken zijn ontworpen voor het lassen. Naast dat Key Plant al jaren lang marktleider is in rollenbanken. Bieden zij ook hoogwaardige kwaliteit. Voor Elektrolas is het belangrijk om zekerheid te geven aan onze klanten. Dit kan alleen gedaan worden door kwaliteit te leveren. 

Ook kunnen deze rollenbanken tegen een flink stootje en worden ze gebruikt voor zware werkstukken. Hierbij moet je denken aan grote tanks, drukvaten en dikwandige buizen. Om er zeker van te zijn dat je investering jaren lang meegaat is de Pro lijn de ideale keuze. Uiteraard is dit natuurlijk anders bij lichte werkstukken lassen. Dan is de Elektrolas Eco lijn de ideale keuze.
 

Rollenbank toepassingen

Rollenbanken kan los gebruikt worden. Maar het kan ook gecombineerd worden. Zo kan een rollenbank gecombineerd worden met lasdraaitafels of laskolommen. Deze mogelijkheden zijn er om de lasser te ondersteunen. Ook om zware tilwerk te voorkomen. 
 

Elektrolas verhuur

Mocht de wens zijn om tijdelijk een rollenbank te gebruiken. Dan is het ook mogelijk om het te huren. Onze verhuur lijn is tot het leven gebracht om klanten op alle vlakken te ondersteunen. Zo kan er ook gedacht worden aan een tijdelijke inzet van een rollenbank. Mocht je vragen hebben over de verhuurmogelijkheden. Neem dan vrijblijvend contact op met het klantsupport. Zij zullen je te woord staan en een gepaste advies geven. 
 

Onze totaalaanpak - de schijf van vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen. Hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor iedereen in het las proces. Van aanbesteding tot controle voor kwaliteit. Elektrolas is een totaal aanbieder op las gebied. We borgen kwaliteit. Geven erkende scholing. Innoveren processen. Verkopen en verhuren producten. Dit alles is onze schijf van vijf. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.