Laserlassen: doe het veilig of niet

Laserlassen maakt zijn opmars in de metaalindustrie. Deze techniek biedt veel vrijheid en is niet te vergelijken met het traditionele lassen, het is veel sneller. Echter brengt lasertechnologie zichtbare en niet direct zichtbare veiligheidsrisico's met zich mee. 

Wat is laserlassen

Met laserlassen word een smeltproces gecreëerd waarmee dunne materialen met elkaar vervormd kunnen worden. Dit zorgt voor diepe en van hoge kwaliteit lasnaden. De hoge snelheid en geringe warmte-inbreng zorgen dat er optisch en constructief mooie lasnaden ontstaan. 

Laserlassen: doe het veilig of niet

Om de veiligheid van de lasser, maar ook voor de in de omgeving aanwezige personen te kunnen borgen, is het noodzaak te lassen in een speciale cabine met huidbedekkende kleding en een laserveiligheidsbril. Elektrolas biedt een totaalpakket:
 
  • Apparatuur
  • Veilige omgeving
  • Ondersteuning RI&E
  • Veiligheidstraining
  • Product training

Vind jij ook dat laserlassen veilig moet en anders niet. Dan past ons totaalconcept perfect bij jou.

Hoe gaan we te werk?

Graag nodigen we je uit bij ons in Waalwijk voor een kennismaking en een demo. Op ons demoplein hebben wij een compleet ingerichte laserlascabine staan. Tijdens de demo ervaar je hoe de laserveiligheid geborgd is, nemen we je mee in het lasproces en focussen we ons op jouw product.

Bij plaatsing in de werkplaats wordt de cabine in combinatie met het lasapparaat door ons geïnstalleerd en opgeleverd. Je medewerkers krijgen een training over de laserveiligheid: Laser safety officer (LSO). Deze is verplicht bij het werken met klasse 4 lasers. 

Maak een afspraak

Op ons demoplein hebben wij een compleet ingerichte laserlascabine staan. Wil je meer te weten komen over veilig laserlassen, we maken graag een afspraak voor een demo.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied.  We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden.. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.