Lassen met een robot

Lassen met een robot. Wat is een lasrobot? Welke voordelen heeft een robot? Wanneer is het een geschikt moment? Wat kun je met een industriële robot? Hoe zet je een robot in? Kan je meer dan lassen met een robot? 

 
Lassen met een robot - Industriële lasrobot - laswerkplaats innovaties

Wat is een lasrobot?

Een lasrobot is een geautomatiseerd systeem dat de taken van een lasser overneemt, waardoor efficiëntie en precisie toenemen. Het proces omvat meestal offline programmeren met mogelijkheden voor online correcties. Dit gesloten systeem vereist een aanzienlijke investering en jaarlijks onderhoud. Lasrobots opereren statisch en eenzijdig, waardoor ze ideaal zijn voor herhalende taken met minimale variabiliteit. De technologie biedt bedrijven de mogelijkheid om de productiviteit te verhogen, terwijl menselijke lassers zich kunnen concentreren op complexere taken, waardoor een win-winsituatie ontstaat tussen automatisering en vakmanschap.
Wat is een lasrobot

Mensen zochten ook naar

Lassen met een robot

Waarom lassen met een robot? 

Heb jij ook deze vragen:
  • Wanneer kies je ervoor om te gaan lassen met een robot?
  • Wat brengt de robot? Wat voegt die toe aan het productieproces?
  • Voor welke bedrijven is dit interessant? 
  • Voor wat voor producties is dit interessant?
  • Voor welk laswerk is dit interessant?
  • Wat voor persoon gaat werken met de robot?

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie om er uitgebreid over te praten.  

Wat is het verschil tussen een cobot en lasrobot

Een robot en een cobot verschillen op verschillende manieren in hun functies en toepassingen. Een robot werkt vaak geïsoleerd en vereist offline programmering, terwijl een cobot samenwerkt met de lasser en online wordt geprogrammeerd. Robots zijn vaak gebouwd op gesloten systemen met hoge investeringen en regelmatig onderhoud. In tegenstelling hiermee zijn cobots gebaseerd op open source systemen, hebben ze een lagere investeringsdrempel en vereisen ze minimaal onderhoud aan de arm. Terwijl robots statisch zijn, zijn cobots mobiel en multifunctioneel, waardoor ze flexibel inzetbaar zijn in verschillende omgevingen. Kortom, cobots bevorderen samenwerking en zijn kostenefficiënter dan traditionele robots.
Lassen met een robot
ABB lasrobot elektrolas

ABB lasrobot

De ABB lasrobot is een uitstekende keuze voor laswerkzaamheden, dankzij zijn technologie en precisie. Deze robot is specifiek ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van het lassen, waar nauwkeurigheid cruciaal is. Door middel van zijn sensoren en een nauwkeurige besturingssysteem kan de ABB lasrobot complexe laspatronen met consistentie en efficiëntie uitvoeren. Zijn veelzijdigheid maakt het geschikt voor diverse lasprocessen en materialen. Daarnaast biedt de programmeerinterface gebruikersgemak, waardoor de lasrobot snel kan worden ingesteld en aangepast aan specifieke projectvereisten. Kortom, de ABB lasrobot combineert precisie, veelzijdigheid en gebruiksgemak, waardoor het een ideale keuze is voor hoogwaardig laswerk.

Kom langs voor een demonstratie

Heb jij een vraagstuk of een product waarbij de lasrobot wellicht de oplossing kan zijn? Of wil je automatiseren en meer te weten komen over de mogelijkheden van de lasrobot? Kom gerust langs voor een demo. Maak van te voren wel even een afspraak.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden.. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.