Lascoördinatie RWC

De voornaamste taak van een lascoördinator is het beoordelen van de eisen waaraan een product moet voldoen. Dat gebeurt op het gebied van uitvoerbaarheid en lasbaarheid. Daarnaast wordt gekeken of de juiste lasprocedés aanwezig zijn. Zo niet, kijkt de lascoördinator of die in huis gehaald kunnen worden of dat het werk moet worden uitbesteed. In dat laatste geval kan hij de controle houden of dat bedrijf zich houdt aan de gestelde (las)kwaliteitseisen van het te maken product.

Externe lascoördinator

Voor de vervaardiging van staal- en aluminium constructies heeft de EU een CE-markering vastgesteld. Regels voor fabrikanten in deze sectoren zijn vastgelegd in de norm EN 1090. Als je laswerkzaamheden onder executieklasse 2, 3 of 4 wilt uitvoeren, ben je verplicht een lascoördinator aan te stellen.

Heb je behoefte aan ondersteuning voor een bepaalde periode, in de vorm van coördinatie of supervisie? Dan kunnen onze lastechneuten voor je aan de slag. Kom in contact.

Ondersteuning engineering

Een engineer weet veel over bedenken en ontwerpen. Als het gaat om lasgerelateerde normen kunnen onze lastechneuten informatie geven om een goed maakbaar ontwerp te maken. Dat zorgt ervoor dat op de werkvloer de lasuitvoerbaarheid wordt bevorderd.

Daarnaast borgen we dat jij de laskwaliteit aantoonbaar nakomt zoals afgesproken is: traceerbaarheid van lasdocumentatie. We stellen lasmethodebeschrijvingen (WPS) voor de lassers op en ook de lasserskwalificatie waaraan de lasser voor dat product moet voldoen.

Interne audit

Heb je binnenkort een audit of zou je aanspraak willen maken op een certificering die bij jouw bedrijf past en heb je zelf niet de mensen of de kennis in huis, dan kun je door ons een pre-scan laten maken. Elektrolas heeft de praktijkmensen in huis die met jou en jouw productieprocesmethodes kunnen meedenken en daar waar nodig kunnen adviseren voor verbeteringen. 

Natuurlijk gaat het auditen door Elektrolas verder dan alleen plus- en minpunten uitdelen. We kijken ook naar het verbeteren van nieuwe lastechnieken en processen.

Contact

Via een Service Level Agreement kunnen we voor je aan de slag. Een coördinator controleert de werkzaamheden van je lassers. In een supervisierol geven we advies, helpen we bij lasproblemen en schrijven we rapportages. Neem bij vragen contact met ons op.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.