Inspiratiesessies Elektrolas

Inspiratiesessie Veiligheid bij lassen

15-10-2019
Veilig werken met brandbare gassen en elektrisch gereedschap, wat komt daarbij kijken aan keuringen, gebruik en opslag? Hebben de medewerkers binnen jouw bedrijf goede bescherming tegen rook, stof, vonken, geluid en hitte? Veilig en gezond werken. Aan welke risico’s moet je denken en hoe organiseer je een veilige werkplek?
Inspiratiesessie Veiligheid bij lassen

Inspiratiesessie Roest Vast Staal

24-05-2019
Welke uitdagingen ervaar jij bij het construeren of lassen van RVS? Wat staat er op een materiaalcertificaat en welke afwijking verhoogt de kans op problemen als interkristallijne corrosie of lasbederf. Ken jij de eigenschappen van chroom, nikkel en molybdeen? Blijkt de keuze voor het moedermateriaal niet helemaal de juiste te zijn? Hoe had dit voorkomen kunnen worden.
Inspiratiesessie Roest Vast Staal

Inspiratiesessie De laswerkplaats van morgen

30-04-2019
Ben jij klaar voor de komende jaren? In de lastechniek zijn ontwikkelingen gaande op het gebied van digitalisering die invloed hebben op jouw organisatie en productieprocessen. In de markt zien we dat productieseries kleiner worden en de gewenste levertijden korter. Hoe krijg je dit georganiseerd binnen je bedrijf? Anders organiseren, automatiseren of andere proceskeuzes.
Inspiratiesessie De laswerkplaats van morgen

Inspiratiesessie Inspectietechnieken

02-03-2018
In een wereld van steeds complexere materiaaleigenschappen en aanvullende eisenpakketten is kennis op gebied van chemische samenstelling en mechanische toestand van materialen steeds belangrijker. Om tot een goed product te komen en bepaalde verantwoording af te leggen naar de opdrachtgever is het van belang juiste inspecties uit te voeren.
Inspiratiesessie Inspectietechnieken

Inspiratiesessie Innovatieve verbindingen

01-12-2017
Elektrolas organiseert regelmatig zogenaamde inspiratiesessies. Dit zijn bijeenkomsten voor en door ondernemers waar actuele en innovatieve onderwerpen uit de markt gepresenteerd worden. Bedoeling is kennis met elkaar te delen. Bij de inspiratiesessie “Innovatieve verbindingen” werden alternatieve verbindingstechnieken gepresenteerd / gedemonstreerd.
Inspiratiesessie Innovatieve verbindingen

Inspiratiesessie Mechaniseren loont

26-10-2017
De vraag naar gemechaniseerd lassen neemt in rap tempo toe vanwege efficiëntie, kostenbesparing en het borgen van kwaliteit. Binnen de lastechniek zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Daarom heeft Elektrolas een inspiratiesessie georganiseerd waarin verschillende partners machines hebben getoond die daaraan bijdragen.
Inspiratiesessie Mechaniseren loont