Veiliger proces met minder faalkosten door kwaliteitseisen te borgen

Zo doen we dat

Lasserskwalificaties

Met een lasserskwalificatie laat je zien: deze lasser weet wat hij doet. Hij beschikt over de vaardigheden die nodig zijn om de las professioneel uit te voeren. De kwalificatie gebeurt volgens de Europese norm en/of de Amerikaanse norm. Hierdoor heb je absolute zekerheid over de kwaliteit in jouw bedrijf. 

Elektrolas Gemachtigde Organisatie

Elektrolas is door het NIL gemachtigd om lassers te kwalificeren, dus dat zit wel goed. Na het succesvol doorlopen van de audit door het NIL zijn wij bevoegd om lasproeven te organiseren, af te nemen en te beoordelen. 
 

Scope Elektrolas lasserskwalificaties

Lasserskwalificaties onder Europese normen:
  • NEN-EN-ISO 9606-1 (staal)
  • NEN-EN-ISO 9606-2 (aluminium en zijn legeringen)
  • ISO 9606-4 (nikkel en zijn legeringen)
  • NEN-EN-ISO 14732 (lasmachine bediender)

Lasserskwalificaties onder Amerikaanse normen:
  • ASME BPVC.IX
  • AWS D1.1/D1.M
  • AWS D1.6/1.6M
 

Beheren van je lasserscertificaten

De geldigheid van een lasserscertificaat is beperkt. Iedere 6 maanden dient deze opnieuw bevestigd te worden. Hoe meer lassers je hebt, hoe groter de klus om dit bij te houden. Elektrolas kan je hier bij ondersteunen. We hebben een online database ontwikkeld waarin we alle lasserscertificaten kunnen beheren. Wij signaleren met behulp van het systeem wanneer lasserscertificaten dreigen te verlopen en informeren je hierover. Op deze manier zorgen we ervoor dat je lassers op tijd nieuwe proeven afleggen en daardoor hun certificaten niet verlopen. Zo kom je niet voor onnodige verrassingen of kosten te staan. Bekijk hier de voordelen van Certibank.
 

Certificeren

Heb jij bepaalde certificeringen nodig om nieuwe opdrachten aan te kunnen nemen of vaste opdrachten te kunnen behouden? Neem contact op met onze afdeling Kwaliteitsbeheer via 0416-235036.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.