Slimmer en veiliger werken door 24/7 service ondersteuning

Zo doen we dat

Onderhoud van lasapparatuur

Dagelijks treden bij lasapparatuur veel kleine storingen op die niet nodig zijn. Veelal zijn deze storingen het gevolg van lichte slijtage aan diverse onderdelen van de lasmachine. Periodiek onderhoud van de diverse onderdelen van de lasinstallatie zullen de machinestoringen drastisch verlagen.

Waarom is jaarlijks onderhoud aan je lasmachine zo belangrijk

Naast dat de kleine machinestorigen flink verminderd worden, bespaart preventief onderhoud hoge reparatiekosten en garandeert het een stuk bedrijfszekerheid van je lasapparatuur. Juist op de momenten dat deze hard nodig zijn. Een extra voordeel is dat de storingen die buiten de invloed van de gebruiker liggen vrijwel uitgesloten worden en de storingsanalyse zo makkelijker wordt. Hierdoor zullen de reparatiekosten uiteindelijk lager worden.
 

Kosten besparen door preventief onderhoud

Kleine haperingen en storingen zorgen voor een onregelmatige las. Door te besparen op onderhoud zullen de laskosten uiteindelijk alleen maar toenemen. Daarnaast zullen de onderdelen vroeg of laat toch vervangen dienen te worden.

De volgorde van kwetsbaarheid van een lasinstallatie kan in de volgende vier delen worden opgesplitst:

1. Laspistool met kabel pakket
In het laspistool zitten veel slijtende onderdelen en die worden vaak door onzorgvuldig gebruik beschadigd. Daarnaast worden deze onderdelen thermisch belast door de hoge temperaturen en straling van het smeltbad.

2. Draadaanvoerkoffer
Hierin zit meestal het draadaanvoersysteem met tandwielen. Deze tandwielen dienen regelmatig gecontroleerd te worden en indien nodig vervangen. Een kleine onbalans in de draadaanvoer zorgt al voor een onregelmatige las.

3. Gassamenstelling en gasinstallatie/reduceerventiel
Goede gasbescherming (zonder lekkage) is noodzakelijk voor een goede las.

4. Stroombron
De stroombron moet vrij zijn van vervuiling en elektrische problemen. Daarnaast is een periodieke keuring in het kader van de Arbowetgeving in veel gevallen verplicht. 
Door je lasmachines bij Elektrolas onder te brengen voor preventief onderhoud voorkom je veel productieverlies op de werkvloer.
 

Onze Lasportal voor al je documentatie

Weten welk apparaat uit jouw machinepark binnenkort toe is aan onderhoud? En wil je snel inzage in jouw onderhoudsrapporten? Deze informatie vind je in Onze Lasportal. Na de onderhoudsbeurt worden de certificaten door onze servicemonteur in Onze Lasportal geplaatst, zodat deze door jou te raadplegen zijn. Tevens signaleert het systeem wanneer het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt en plannen we hiervoor een afspraak met je in.
 

Enthousiast en geschoold serviceteam

Bij Elektrolas hebben we een kundig team van servicemonteurs die voor je klaar staan om je te ondersteunen bij het jaarlijkse onderhoud aan je lasmachines. Maak kennis met onze servicemonteurs.
 

Onze totaalaanpak - De schijf van vijf


Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden.

Kwaliteitsbeheer, verkoop, verhuur, scholing en servicedienst: dat is onze schijf van vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten kunnen excelleren.

 
Elektrolas_Schijf_van_vijf_Servicedienst