Onderhoud van lasapparatuur

Dagelijks treden bij lasapparatuur kleine storingen op die niet nodig zijn. Veelal zijn deze storingen het gevolg van lichte slijtage aan diverse onderdelen van de lasmachine. Periodiek onderhoud van de diverse onderdelen van de lasinstallatie zullen de machinestoringen drastisch verlagen.

Waarom jaarlijks onderhoud

Kleine machinestoringen worden flink verminderd, waardoor de continuïteit geborgd blijft. Daarnaast bespaart preventief onderhoud ook hoge reparatiekosten De storingen die buiten de invloed van de gebruiker liggen kunnen vrijwel meteen uitgesloten worden waardoor de storingsanalyse sneller wordt.
 

Digitale verslaglegging

De onderhoudscertificaten worden door onze servicemonteurs in een Onze Lasportal geplaatst. Hiermee heb je altijd inzage in jouw machinepark en blijft deze up to date. Je ziet in een oogopslag welke machine toe is aan onderhoud. Doordat het systeem dit automatisch sighnaleert plannen we proactief een afpsraak met je in.

Laskwaliteit borgen door preventief onderhoud

Kleine haperingen en storingen zorgen voor een onregelmatige las. De kwetsbaarheid van een lasinstallatie kan in de volgende vier delen worden opgesplitst:

Lastoorts met kabelpakket
De slijtonderdelen in de toorts worden thermisch belast door hoge temperaturen en straling vanuit het smeltbad. 

Draadaanvoerkoffer
Een kleine onbalans in het draadaavoersysteem zorgt al voor een onregelmatige las.

Gassamenstelling en gasinstallatie/reduceerventiel
Goede gasbescherming (zonder lekkage) is noodzakelijk voor een goede las.

Stroombron
De stroombron moet vrij zijn van vervuiling en elektrische problemen. Daarnaast is een periodieke keuring in het kader van de Arbowetgeving in veel gevallen verplicht. 

Geschoolde servicemonteurs

Door je lasmachines bij Elektrolas onder te brengen voor preventief onderhoud voorkom je veel productieverlies op de werkvloer en behoud je continuïteit. We hebben een kundig team van servicemonteurs die voor je klaar staan om je te ondersteunen bij het jaarlijkse onderhoud aan je lasmachines. Maak kennis met onze servicemonteurs

Onze totaalaanpak - De schijf van vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied.  We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.