Betere output door het niveau van de productieafdeling te verbeteren

Zo doen we dat

Opleiding visueel lasinspecteur VTw-2

De noodzaak voor een eigen visueel lasinspecteur wordt binnen veel bedrijven steeds groter. Mede door de Europese normen die constant worden aangescherpt. Ben je kwaliteitsmedewerker, lascoördinator of lasbaas. Dan is het essentieel om ook visueel lasinspecteur te zijn.

Aan het verrichte laswerk worden steeds strengere eisen gesteld. Om lasonvolkomenheden in een vroeg stadium te signaleren, is het van belang een juiste visuele inspectie uit te voeren volgens de vastgestelde procedures. Om dat te kunnen doen dien je in het bezit te zijn van een VTw-2 certificaat.

Doel

Het vergroten van kennis op het gebied van visuele inspectie van gelaste delen. Door de theoretische- en praktische kennis ben je na de opleiding in staat om zelfstandig werkstukken visueel te beoordelen volgens vastgestelde en erkende procedures (ISO 9712).
 

Bestemd voor

Uitvoerende lassers, lassersbazen, QA/QC medewerkers en inspecteurs die meer inzicht willen krijgen op de visuele controle van het laswerk.
 

Stof die behandeld wordt

  •     Principes van visueel beoordelen
  •     Visuele inspectietechnieken
  •     Inspectiekarakteristieken en toepassingen
  •     Lasprocessen en materialen
  •     Rapporteren
  •     Inspectie tijdens bedrijf, revisie en onderhoud
  •     Overige NDO-technieken
  •     Veiligheid en certificeren

De opleiding wordt afgerond met een theorie- en praktijkexamen onder toezicht en verantwoording van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Het certificaat is geaccrediteerd conform ISO 17024.


Algemene informatie

Start:
Duur:
Tijd:
Locatie:

Kosten:
Woensdag 22 september 2021
10 lesavonden
17.30 - 21.30 uur
Elektrolas Lastechniek BV,
Gompenstraat 9 in Waalwijk.
€ 2550,- excl. btw (inclusief ogentest, boeken en examenkosten).
.

Onze totaalaanpak - De schijf van vijf


Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden.

Kwaliteitsbeheer, verkoop, verhuur, scholing en servicedienst: dat is onze schijf van vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten kunnen excelleren.