Workshop Lasplan maken

Een goed lasplan informeert alle mensen die betrokken zijn bij de laswerkzaamheden. Het zorgt ervoor dat iedereen vooraf op de hoogte is van de lasactiviteiten en onderzoek. Het hebben van een lasplan is een essentieel onderdeel van de NEN-EN 1090-2 en de NEN-EN-ISO 3834. In deze workshop gaan we verder op de theorie en bekijken wat het nut en de noodzaak is van een lasplan, wat er in een goed laplan moet staan, en wat de technische eisen zijn. 

Doel

Het doel van deze workshop is om meer kennis te krijgen over het maken van lasplannen. De EN 1090 wordt hiervoor als leiddraad gebruikt.
 

Bestemd voor

Lascoördinators, kwaliteitsmedewerkers.
 

Onderwerpen

  • Lasmethodebeschrijvingen en lasvolgorde.
  • Aanvaardingscriteria, eisen voor tussentijdse controle, lasidentificatie, oppervlaktebehandeling.
  • Maatregelen tegen vervorming, lammellaire scheuren, lokale hardheid.
  • Lasnaadvorm en afwerking.
  • Positioneringsmiddelen en draaien van onderdelen tijdens het lasproces.
  • Speciaal gereedschap voor lastoevoegmaterialen.
  • Verwijzing naar keurings- en beproevingsplan.

Algemene informatie

Datum:
Tijd:
Locatie:

Kosten:
18 november 2022
13.00 - 17.00 uur
Elektrolas Lastechniek BV,
Gompenstraat 9 in Waalwijk
€ 195,- p.p. (excl. btw)

Na afloop kun je een certificaat van deelname ontvangen waarmee je jouw kennis aantoonbaar op peil houdt. Deelname levert punten op voor het behalen van het kadercertificaat.

Deze workshop bij jou op locatie

Heb je een grotere groep medewerkers waarvoor deze workshop interessant is? Elektrolas kan ook bij jou op locatie workshops verzorgen. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Scholing via 0416-235036. Of laat ons contact met jou opnemen.

Onze totaalaanpak - De schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen heeft Elektrolas in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.