“De dynamiek van de lasindustrie heeft mij gegrepen”


Als Operationeel Manager heeft Michael Hagelaars een helicopterview over alle processen die Elektrolas uitvoert voor de klant. Dat zijn Kwaliteitsbeheer en Scholing, alles rondom de Verkoop en Verhuur en natuurlijk de Servicedienst. De complete Schijf van Vijf van Elektrolas dus. Michael volgt de marktontwikkelingen op de voet. Hij volgt de trends die van invloed zijn op lasgebied en wil daar met het aanbod van Elektrolas steeds op de beste manier op anticiperen.

Productieproces
“De klanten van Elektrolas zijn bedrijven waarbij lassen een essentieel onderdeel vormt van het productieproces. Onze meerwaarde houdt niet op bij het leveren van machines en lastoevoegmateriaal. Op lasgebied bieden wij onze klanten daarom een totaalpakket: alle diensten en producten die nodig zijn om succesvol te zijn in hun vak en te kunnen blijven concurreren. Ons assortiment en dienstenaanbod worden daarom doorlopend aangepast aan marktontwikkelingen, de eisen vanuit normeringen en het type werk dat zij willen uitvoeren.”

Elektrolas
Na zijn studie International Business and Languages – Michael omschrijft het zelf liever als Commerciële Economie met talen – kwam hij in 2006 terecht bij Elektrolas. “De dynamiek van de lasindustrie heeft mij gegrepen. Enorm veelzijdig; ik zou denk ik gek worden als ik vandaag al wist hoe de volgende week eruit zou zien. Vanochtend stond ik op de werf onder een schip om een lasmechanisatieoplossing te demonstreren, morgen voer ik verkoopgesprekken en overmorgen sta ik bij wijze van spreken in een witte jas in een laboratorium waar materiaalonderzoek en destructieve tests worden gedaan. Al snel ben ik thuis geraakt in de wereld van het lassen. Niet alleen praktisch, maar ook als het aankomt op het tijdig signaleren van trends en ontwikkelingen aan de hand van gesprekken met onze klanten. Dankzij de techniek, de vraag en het aanbod evolueert de markt constant. Wie zich niet aanpast, valt om.”

NEN-normeringen
“Dat er NEN-normeringen zijn voor het leveren van een voorgeschreven laskwaliteit is natuurlijk al langer bekend. Maar toch wil nog niet iedereen de consequenties daarvan onder ogen zien. Natuurlijk is het goed om elkaar te vertrouwen - een goede samenwerking laat zich niet vangen in normen - maar die normen zijn niet voor niets in het leven geroepen. Hoe meer risico er kleeft aan de toepassing waarvoor het laswerk bedoeld is, hoe noodzakelijker het is dat er harde eisen aan worden gesteld. Elektrolas verzorgt in eigen huis NIL-handvaardigheidsopleidingen, certificeert personen en bedrijven, stelt lasverbeterplannen op en onderzoekt lasverbindingen. Op die manier ligt voor onze klanten om een kwalitatief optimaal resultaat binnen handbereik.”

Flexibilisering van de arbeidsmarkt
“De flexibilisering van de arbeidsmarkt is een trend die al wat langer bezig is. Dit betekent dat medewerkers moeten kunnen worden ingezet naar behoefte. De afgelopen jaren zijn al veel langdurige werkprocessen verdwenen uit Nederland. Waar ooit in een fabriek jaar na jaar dezelfde producten van dezelfde band rolden en dezelfde mensen hetzelfde werk verrichtten, zien we steeds meer projectmatig gestuurd werk. Bedrijven zijn dus gedwongen om flexibel op en af te schalen. Een nieuw project vereist bijvoorbeeld een heel specifiek lasprocédé. Of een flexibele inzet van kapitaalgoederen, zoals lasapparatuur, robots of cobots. Elektrolas heeft alles in huis om daar op in te spelen.”

Productieprocessen
“Nu en in de komende jaren zullen we productieprocessen steeds meer geautomatiseerd zien worden. Natuurlijk omdat het lastig is om geschikte nieuwe medewerkers te vinden, maar ook omwille van de kwaliteit van het eindproduct. Automatisering zal er uiteindelijk toe leiden dat een proportioneel groter aantal mensen in productiebedrijven zich zal gaan bezighouden met veiligheid en met de traceability van producten. Elektrolas zal ook deze ontwikkelingen blijven volgen. Niet alleen door het verkoop- en verhuurassortiment, maar ook door applicaties aan te bieden voor het beheren van certificaten en het vastleggen van lasplannen. Zoals Onze Lasportal en Certibank®.”

Schijf van Vijf
“Het aanbod van Elektrolas is samengevat in de Schijf van Vijf. Deze bestaat uit Kwaliteitsbeheer, Verkoop, Verhuur, Servicedienst en Scholing. Dat zijn de tools waarmee het team van Elektrolas de klanten laat excelleren in hun productieproces. Dat ik hier onderdeel van mag zijn, geeft mij iedere keer weer energie.”
 
.
Michael_Hagelaars_Elektrolas_Kwaliteitsbeheer&Scholing
“Dat ik hier onderdeel van mag zijn, geeft mij iedere keer weer energie”
Michael Hagelaars, Operationeel Manager

T: +31 (0)6 53619541
E: michael@elektrolas.com

Onze totaalaanpak - De schijf van vijf


Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden.

Kwaliteitsbeheer, verkoop, verhuur, scholing en servicedienst: dat is onze schijf van vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten kunnen excelleren.