Externe lascoördinator EN 1090

De EU vereist een CE marketing. Dit voor staal- en aluminium constructies. Regels voor fabrikanten in deze sectoren zijn vastgelegd in de norm EN 1090. Bij laswerkzaamheden onder executieklassen 2, 3 of 4. Ben je verplicht om een las coördinator aan te stellen. 

Zit je met een probleem en twijfel je om een las coördinator in te schakelen. Of heb je vragen over de EN 1090. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze las coördinators helpen je graag verder.  Samen zoeken we naar een gepaste oplossing. 

Voornaamste taken lascoördinator

Een las coördinator is voornamelijk bezig met het beoordelen. Bijvoorbeeld of producten aan de eisen voldoen. Dit gebeurt op het gebied van uitvoerbaarheid en lasbaarheid. Ook wordt er gekeken of de juiste las procedés aanwezig zijn. Zo niet? Dan wordt er gekeken of het werk uitbesteed moet worden. Of dat het in huis gehaald kan worden. 

Productie planning is een van de taken ook. Hier zal hij kijken hoe effectief mogelijk er geproduceerd kan worden. Verder beoordeelt hij de goedkeuring van lasmethodekwalificaties. Maar ook de lasserskwalificaties. Ook worden de lasmethodebeschrijving en werkinstructies geregeld. 

Externe lascoördinator EN 1090
Externe lascoördinator EN 1090

Elektrolas lascoördinator inhuren

Geen las coördinator in huis? Geen probleem! Elektrolas helpt je graag verder. Voor bedrijven die zonder coördinator zitten biedt Elektrolas uitkomst. Maar ook voor bedrijven die al wel een coördinator hebben. Ook voor hen is het mogelijk om ondersteuning te krijgen. 

In de richtlijn EN ISO 14731 zijn alle taken van de las coördinator vastgesteld. Dit zijn bijvoorbeeld de verantwoordelijkheden. Of het nu gaat om de staalbouw, machinebouw. Voor elke branche heeft Elektrolas een specialist. De meesten hebben een IWT-opleiding afgerond (international Welding Technologist, EXC 3). Uiteraard aanvullend met specifieke know how en kwalificaties. 

Ook is productieplanning een van de taken. Hierdoor zal hij kijken hoe effectief mogelijk er geproduceerd kan worden. Daarnaast worden ook de lasmethodekwalificaties en lasserskwalificaties goedgekeurd. Verder zal er gekeken worden naar de lasmethodebeschrijving en werkinstructies. Tot slot zal hij ook kijken naar de identificatie en de naspeurbaarheid van het product. 

Externe lascoördinator EN 1090

Advies en ondersteuning

Heb je een vraag? Of twijfel je dat een las coördinator nodig is? Geen probleem. Elektrolas helpt je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zullen we naar een gepast oplossing zoeken.

Onze totaalaanpak - De schijf van vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.