Kind kan de las doen

De jeugd al vroeg enthousiast maken over techniek en lassen in het bijzonder. Dat vinden we belangrijk bij Elektrolas. Daarom laten we kinderen laagdrempelig en actief kennis maken met het vakmanschap. 

Lassen en metaalsoorten

Voor de kinderen zelf aan de slag gaan met lassen is het leuk om eens te kijken wat ze eigenlijk al weten over metaal en lassen:
 
  • Wat is er van metaal gemaakt?
  • Welke soorten metaal zijn er?
  • Wat is lassen?
  • Wat heb je nodig om te lassen?

Stiekemen weten ze al best aardig wat op te noemen.

Lassen met de hand

Lassen is vakmanschap. Er zijn verschillende soorten lasprocessen (mig, mag, tig), verschillende soorten metalen (aluminium, staal, rvs), verschillende posities (onder de hand, boven het hoofd, uit de zij) en nog veel meer.

Onder begeleiding gaan de kinderen ervaren hoe het is om te lassen. Zelf, met de hand. Hoe gaaf is dat! Gewoon mag en onder de hand om mee te beginnen.

 

Cobot programmeren

De cobot is een robot die gemaakt is om samen te werken met de lasser. Het is dan ook veilig om er bij in de buurt te staan. Met de software die op de cobot geïnstalleerd is kan je hem met één knop programmeren. Kind kan de las doen!

De kinderen gaan de cobot programmeren hun naam te lassen. Het naamplaatje mag natuurlijk mee naar huis genomen worden!

Algemene informatie

Je kunt je aanmelden voor een van de onderstaande datums.
  • Datum: Woensdag 10 april 2024 / Woensdag 17 april 2024
  • Tijd: 14.00 - 16.30 uur
  • Locatie: Elektrolas, Gompenstraat 9 Waalwijk
  • Kosten: Deelname is kostenloos

Natuurlijk mag je als ouder, oom of tante, opa of oma blijven hangen en genieten om de kinderen bezig te zien.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied.  We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.