Beoordelen van lasverbindingen na onderzoek

Het beoordelen van lasverbindingen is een belangrijke aansluiting tussen het realiseren en het goedkeuren van laswerk. Een visueel lasinspecteur moet naast goede ogen kennis hebben van de mogelijke onvolkomenheden die op kunnen treden. Inzicht in kwaliteitseisen die gesteld worden aan het laswerk en inzicht in de toegepaste lasproces-materiaalcombinatie is ook erg belangrijk. Wil jij leren hoe je lasverbindingen visueel moet beoordelen? Wil je inzicht krijgen in het visueel onderzoeken van smeltlasverbindingen, kwaliteitsniveaus en de toepasselijke normen bij de onvolkomenheden? Destructief onderzoekslab Element Materials Technology neemt je mee in deze wereld.

Bestemd voor

Lasinspecteurs, lacoördinatoren, lastechnisch kaderpersoneel, kwaliteitsmedewerkers en ieder ander die met het visueel inspecteren van laswerk te maken krijgt.
 

Onderwerpen

•    Het beoordelen van macro's
•    Het beoordelen van breekproeven
•    Het beoordelen van hardheden
•    Visueel lasonderzoek principes volgens NEN-EN-ISO 17637
•    Kwaliteitsniveaus voor onvolkomenheden volgens:
      •    NEN-EN-ISO 6520
      •    NEN-EN-ISO 5817 voor staaltoepassingen
​​​​​      •    NEN-EN-ISO 10042 voor aluminiumtoepassingen

Je leert geschikte meetmiddelen toe te passen. Na deze workshop kun jij een objectieve uitspraak doen over zowel stompe- als rechte hoeklassen op basis van het gehanteerde kwaliteitsniveau. Tevens kun je visuele lasbeoordeling rapporteren. 

Deze workshop bij jou op locatie

Heb je een grotere groep medewerkers waarvoor deze workshop interessant is? Elektrolas kan ook bij jou op locatie workshops verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op via 0416-235036. Of laat ons contact met jou opnemen.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.