Optimaal gebruik van backinggas icm wateroplosbaar papier

09-05-2016
 
Wateroplosbaar papier (purge paper) biedt een uitstekende barrière voor het indammen van edelgas en wordt gebruikt om argon-, formeer- of heliumgas in te dammen binnen de laszone tijdens TIG-lassen van RVS- en aluminiumbuizen.
 
wateroplosbaar papier bestaat uit natriumcarboxymethylcellulose en houtpulp. Dit lost zich snel en volledig op in de meeste vloeistoffen, waaronder water. De 100% biologisch afbreekbare samenstelling ervan laat geen residu achter in de buis.
 
wateroplosbaar papier is verkrijgbaar in een breed scala aan kwaliteiten en maten, waardoor zuiveringsdammen voor buizen van elk voorstelbare diameter kunnen worden gemaakt.Aquasol wateroplosbaar papier is zeer gemakkelijk op te slaan, niet giftig en milieuvriendelijk. Het is ideaal voor de nucleaire, petrochemische en voedingsmiddelen- en drankenindustrie. 
Traditionele zuiveringssystemen hebben belangrijke beperkingen als ze inefficiënt, duur en arbeidsintensief zijn. Daarnaast moeten de gebruikelijke zuiveringssystemen ver van de lasomgeving geplaatst worden, wat zorgt voor onnodig ongemak en kosten voor het lasproces.
 
Aquasol wateroplosbaar zuiveringspapier en –tape zijn geïntroduceerd om deze beperkingen op te lossen. Samen kunnen deze componenten handmatig worden omgezet in unieke zuiveringsdammen die dicht bij de lasomgeving geplaatst kunnen worden, waardoor de efficiëntie van het gehele lasproces verhoogd wordt.

Link naar promo film

Uiteraard hebben we bij Elektrolas een breed pakket uit voorraad leverbaar.