Erkende lasopleiding of lascursus volgen

In de Lastechniek zijn er constant nieuwe ontwikkelingen, of dit nu is op het gebied van normen, technieken, materialen of processen. Als je je kennis wilt verdiepen of verbreden, kan je bij Elektrolas verschillende kaderopleidingen volgen. Al onze kaderopleidingen worden aangeboden conform de kwaliteitseisen en reglementen van het Nederlands Instituut voor Lastechniek en de te behalen diploma’s zijn Europees of Internationaal erkend.

Een lasopleiding bij Elektrolas: de voordelen

 • Tactisch opleidingsplan
 • NIL Erkende Lasopleider
 • Ervaren praktijkdocenten
 • Lessen digitaal volgen
 • Subsidiemogelijkheden

Wil je meer informatie over onze kaderopleidingen? Laat ons contact met je opnemen!

Kaderopleiding Meesterlasser

De lasopleiding Meesterlasser is gericht op lassers die graag door willen groeien naar een leidinggevende functie of hun kennis willen verbreden en verdiepen.

Na het afronden van deze opleiding heb je de kennis en het inzicht in huis die belangrijk zijn bij het kiezen voor een lasproces, bij kwaliteitsborging, werkvoorbereiding en werkuitvoering. Dit zijn belangrijke vaardigheden voor bijvoorbeeld een lasvoorman of lascoördinator.
 
 • Startmoment: september 
 • Opleidingsduur: 34 lesweken (1 avond per week)
 • Lestijd: 16.00 - 20.00 uur (incl. avondmaaltijd)
 • Locatie: Elektrolas Lastechniek in Waalwijk

Meer informatie over de Meesterlasser kaderopleiding.

Kaderopleiding Lascoördinator

De opleiding lascoördinator is gericht op ervaren lassers, lasvoormannen, kwaliteitsmedewerkers en inspecteurs, die willen leren om zelf te kunnen toezien op certificeringen van lassers en bedrijven.

Na deze opleiding ben je als lascoördinator in staat te beoordelen of producten voldoen aan de geldende kwaliteitseisen en kan je certificeringen van lassers en bedrijven coördineren.
 
 • Startmoment: september
 • Opleidingsduur: 17 lesweken (1 avond per week)
 • Lestijd: 16.00 - 20.00 uur (incl. avondmaaltijd)
 • Locatie: Elektrolas Lastechniek in Waalwijk

Meer informatie over de Lascoördinator kaderopleiding.

Kaderopleiding Visueel lasinspecteur

De lasopleiding Visueel lasinspecteur is gericht op uitvoerende lassers, lasvoormannen, QA/QC medewerkers en inspecteurs die meer inzicht willen krijgen op de visuele controle van het laswerk.

Na het volgen van VTw-1 kan je een inspectie uitvoeren onder toezicht van een Visueel lasinspecteur met niveau 2. 

Na het volgen van VTw-2 kan je zelfstandig laswerkzaamheden beoordelen en lasinspecteurs van niveau 1 begeleiden. 
 
 • Startmoment: september 
 • Opleidingsduur: 10 lesweken (1 avond per week)
 • Lestijd: 16.00 - 20.00 uur (incl. avondmaaltijd)
 • Locatie: Elektrolas Lastechniek in Waalwijk

Meer informatie over de Meesterlasser kaderopleiding.

Kaderopleiding Lasspecialist

De opleiding lasspecialist is gericht op lassers die werken in of willen doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Na deze opleiding heb jij als Lasspecialist de kennis en het inzicht in huis die belangrijk is bij lasproceskeuze, kwaliteitsborging, werkvoorbereiding en werkuitvoering. Dit zijn belangrijke vaardigheden voor bijvoorbeeld een lasvoorman of lascoördinator.
 
 • Startmoment: september
 • Opleidingsduur: 70 lesweken (1 avond per week)
 • Lestijd: 16.00 - 20.00 uur (incl. avondmaaltijd)
 • Locatie: Elektrolas Lastechniek in Waalwijk

Meer informatie over de Lasspecialist kaderopleiding.

Examens

De lasopleidingen worden afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Deze examens worden afgenomen door een onafhankelijke examinator van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Ben je geslaagd dan ontvang je een NIL certificaat. Om het certificaat geldig te houden dien je bewijs te leveren van regelmatige uitvoering. Dit kan door het opfrissen en bijscholen van je kennis. Daarom organiseert Elektrolas jaarlijks zo genoemde terugkomdagen om je kennis en vaardigheden op peil te houden.
 

Erkend Opleider NIL

Elektrolas staat bij het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) geregistreerd als Erkend Opleider. Deze erkenning betekend dat wij met onze handvaardigheids- en kaderopleidingen voldoen aan de voorwaarden die vastgelegd zijn in de NIL-reglementen. Denk hierbij aan kwaliteitsbeheersing, opleidingsplan, materiaal en ervaring van onze docenten.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om in aanmerking te kunnen komen voor een aantrekkelijke subsidie. Deze dien je wel zelf aan te vragen maar natuurlijk helpen wij je graag op weg door je te informeren over de verschillende mogelijkheden.

Stichting OOM
OOM is een scholingsadviesbureau in de metaalbewerking. Hun doel is om het vakmanschap in de metaalbranche naar een hoger niveau te tillen. Dit doen ze door de leercultuur binnen bedrijven te stimuleren. OOM co-financiert de opleidingskosten voor werkgever, werknemer of leerling.  Lees meer over Stichting OOM.

Elektrolas Lasschool

We maken in onze lokalen gebruik van de modernste apparatuur. Hierdoor zijn theorielessen ook op afstand digitaal te volgen. Heb je interesse in een lasopleiding? Vraag meer informatie aan via ons contactformulier of bel met onze afdeling Scholing via 0416-235036.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen laskwaliteit, innoveren processen, geven scholing, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.