STAP-budget: voor scholing en ontwikkeling

STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing. Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 deze subsidie aanvragen. Het STAP-budget is te gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Per jaar kun je maximaal 1 STAP-opleiding doen, waarvoor maximaal 1000 euro STAP-budget toegekend kan worden. Elektrolas heeft opleidingen, cursussen en trainingen waarvoor deze vergoeding in aanmerking komt.

Wat is STAP-budget

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een initiatief van de overheid en vervangt de huidige aftrek voor studiekosten bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Hiermee wil de overheid werkenden en werkzoekenden zelf meer de regie geven over hun loopbaan: wat doe je nu in jouw baan en waar wil je beter in worden, of wat wil je als toekomstige baan en wat heb je daarvoor nodig? Het is belangrijk om je te blijven ontwikkelen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Het STAP-budget wordt gebruikt om (een deel van) de kosten van een scholingsactiviteit te dekken. Vanaf 1 maart 2022 kan dit budget aangevraagd worden. Jaarlijks is er 1000 euro per persoon beschikbaar, er zit wel een maximum op de totale subsidiepot. 

Kom in contact voor STAP-budget bij Elektrolas.

Waarvoor kan ik STAP-budget aanvragen?

Het STAP-budget is gericht op (bij)scholingsactiviteiten gerelateerd aan je werk. Je kunt je ontwikkelen in bepaalde werkzaamheden in je huidige baan of juist in aanmerking komen voor die hogere functie. Maar je kunt je hiermee natuurlijk ook omscholen. Door je te blijven ontwikkelingen houd je regie over je eigen loopbaan. 

Bij Elektrolas bieden we:

Elektrolas is aangesloten bij Stichting OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking) en is hierdoor een erkend opleider. Daarom komen al onze opleidingen, workshops en trainingen in aanmerking voor het STAP-budget.

Hoe kan ik STAP-budget aanvragen?

In enkel vier stappen vraag jij jouw STAP-budget aan. Er gelden vanuit de overheid wel enkele voorwaarden: je bent tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd, je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk, je hebt dit jaar nog geen STAP-budget gekregen en er zit nog budget in de subsidiepot.

1. Kies je opleiding, workshop of training bij Elektrolas en meld je aan.
Meld je aan via het inschrijfformulier en geef aan dat je STAP-budget wilt aanvragen. Houd er rekening mee dat je dit op tijd doet. Het UWV hanteert verschillende aanvraagtijdsvakken en de subsidiepot is beperkt.

2. Ontvang het STAP-aanmeldbewijs
Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je van ons per e-mail je STAP-aanmeldbewijs. Deze heb je nodig voor de aanvraag van je STAP-budget bij het UWV.

3. Vraag bij UWV je STAP-budget aan
Ga naar www.uwv.nl/stap, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Van het UWV ontvang je binnen 4 weken bericht of je aanvraag is goedgekeurd.

4. Elektrolas verrekent het STAP-budget
Is je aanvraag goedgekeurd door het UWV, dan ontvangen wij het STAP-budget. Indien de opleidingskosten hoger zijn dan de vergoeding verrekenen we dit met je opleidingskosten.
 
 

Meer informatie

Wil jij je persoonlijk ontwikkelen om beter te worden in je huidige baan of juist in aanmerking te komen voor je droombaan? Vraag dan jouw STAP-budget aan en volg een opleiding, workshop of training bij Elektrolas. Wil je meer informatie over welke scholingsactiviteit het beste bij jou past? Neem contact op met onze afdeling Scholing via 0416-235036 of lasschool@elektrolas.com. Of laat ons contact met jou opnemen.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.
schijf-van-5-elektrolas