Cobot in de lastechniek I Kom langs voor een gratis demonstratie

29-09-2023


Wat is een cobot?

“Cobot” is een samentrekking van het woord “collaboratieve robot” en verwijst naar robots die specifiek zijn ontworpen om met mensen samen te werken. Het belangrijkste kenmerk van cobots is hun vermogen om veilig en effectief samen te werken met menselijke medewerkers zonder gevaar voor letsel. Dit in tegenstelling tot traditionele industriële robots, die vaak in afgesloten omgevingen gebruikt worden.

Cobots zijn meestal kleiner en lichter dan industriële robots en ze zijn uitgerust met geavanceerde sensoren en software die hen in staat stellen om menselijke bewegingen en gedragingen te detecteren en erop te reageren. Ze kunnen ingezet worden in een breed scala van toepassingen zo ook in de lastechniek. Cobot lassen wordt steeds meer een essentieel begrip in de lastechniek.
 

Voordelen van een cobot

Veiligheid: belangrijkste voordeel van cobots is hun veiligheid. Ze zijn ontworpen om in nauwe samenwerking met mensen samen te werken. Dit maakt het mogelijk om las robots in te zetten in omgevingen waar industriële robots niet geplaatst kunnen worden.

Flexibiliteit: Cobots zijn flexibel en kunnen eenvoudig geprogrammeerd worden. Zo ook de Cobot Touchpanel, die voor onze universal Robots toegepast worden. Het touchpanel biedt ook een helder en gebruiksvriendelijk interface.

Efficiëntie: Door de samenwerking tussen mens en robot kunnen taken sneller worden uitgevoerd, met minder fouten en vermoeidheid. Dit verbetert de algehele efficiëntie en productiviteit.
 

Cobot kopen

Vaak horen wij van onze klanten wat een cobot kost. Dit is niet altijd eenvoudig te vertellen. Voordat we een prijs indicatie geven. Zorgen wij er eerst voor wat de klantvraag precies is en waarvoor de cobot voor gebruikt wil worden. Op deze manier kunnen we een helder beeld schetsen waar een klant naar op zoek is. Uiteindelijk zal er ook een demonstratie plaatsvinden, waarbij er proefgedraaid zal worden. Op deze krijgen onze klanten een duidelijk beeld hoe de cobot in zijn werking gaat.

Naast het realiseren van projecten geven wij ook cobot opleidingen. Deze opleidingen zijn bedoeld om met onze klanten nogmaals aan de slag te gaan wat een cobot allemaal kan, welke nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd en er zullen praktische tips geven worden. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen, zodat we gezamenlijk hierover kunnen discussiëren.