Workshop Lasmethodebeschrijving (WPS) lezen en opstellen

Wordt een WPS niet goed begrepen, verkeerd opgemaakt of wordt er helemaal niet met een WPS gewerkt? Dan kan dat fatale gevolgen hebben. Een WPS is afgeleid van een lasmethodekwalificatie, deze hangt weer nauw samen met de sterkteberekeningen. Die berekeningen worden door engineering gedaan. Een WPS wordt opgemaakt door de lascoördinator en is de werkbeschrijving voor de lasser. Een WPS zorgt voor een uniforme en constante kwaliteit.

Doel

Meer kennis en vaardigheden krijgen in het lezen en maken van een lasmethodebeschrijving (WPS).
 

Bestemd voor

Lasser, lascoördinator, constructeur, werkvoorbereider, kwaliteitsmedewerker.


Onderwerpen

  • Uitleg over praktische zaken WPS
  • Beschreven elementen
  • Waar komen die elementen vandaan
  • Werkbeschrijving / opbouw
  • Zelf een WPS opstellen
 

Algemene informatie

Datum:
Tijd:
Locatie:

Kosten:
17 februari 2022
13.00 - 17.00 uur
Elektrolas Lastechniek BV,
Gompenstraat 9 in Waalwijk
€ 150,- p.p. (excl. btw)

Na afloop kun je een certificaat van deelname ontvangen waarmee je jouw kennis aantoonbaar op peil houdt. Deelname levert punten op voor het behalen van het kadercertificaat..
.

Deze workshop bij jou op locatie

Heb je een grotere groep medewerkers waarvoor deze workshop interessant is? Elektrolas kan ook bij jou op locatie workshops verzorgen. Neem hiervoor contact op met onze Coördinator Scholing & Kwaliteitsbeheer via 0416-235036. Of laat ons contact met jou opnemen.
.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.