Lascursus volgen: erkend met diploma

Bij Elektrolas volg je een erkende lascursus voor diverse lasprocessen. Deze handvaardigheidsopleidingen vallen onder het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Voor ieder lasproces zijn diploma's te halen op verschillende niveaus. De handvaardigheidsopleidingen vinden normaal gesproken plaats in onze eigen lassschool, waar al het benodigde materiaal aanwezig is. Een lascursus op locatie is ook mogelijk.

Een lascursus bij Elektrolas: de voordelen

 • NIL erkende lasopleider
 • Kleine groepen (max 9 personen)
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Niveau aan te passen indien nodig
 • Gebruik van moderne apparatuur
 • Bedrijfsbezoek aan een onderzoekslab
 • Subsidiemogelijkheden
 
Wij trainen je lassers. Wil je meer informatie over onze handvaardigheidsopleidingen? Laat ons contact met je opnemen!
lasopleiding-Elektrolas
lascursus-mig-mag-lassen

Lascursus MIG MAG lassen

Bij deze lascursus leer je de beroepsmatige vakhandelingen van MIG/MAG lassen. Na de lasopleiding dien je de omschreven en vastgestelde vaardigheden zelfstandig uit te kunnen voeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Elektrolas geeft de lascursus MIG/MAG in de volgende niveaus:
 
 • Niveau 1: voor iedereen toegankelijk
 • Niveau 2: een diploma MIG/MAG lassen niveau 1 is aanbevolen maar niet verplicht
 • Niveau 3: een diploma MIG/MAG lassen niveau 2 is aanbevolen maar niet verplicht
 • Niveau 4: een diploma MIG/MAG lassen niveau 3 is verplicht

Lascursus TIG lassen

Bij deze lascursus leer je de beroepsmatige vakhandelingen van TIG lassen. De kwaliteit van TIG lassen wordt hoofdzakelijk bepaald door de vaardigheden van de lasser. Na de opleiding dien je de omschreven en vastgestelde vaardigheden zelfstandig uit te kunnen voeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Elektrolas geeft de lascursus TIG in de volgende niveaus:
 
 • Niveau 1: voor iedereen toegankelijk
 • Niveau 2: een diploma TIG lassen niveau 1 is aanbevolen maar niet verplicht
 • Niveau 3: een diploma TIG lassen niveau 2 is aanbevolen maar niet verplicht
 • Niveau 4: een diploma TIG lassen niveau 3 is verplicht

Meer informatie over de TIG lascursus
lasopleiding Elektrolas praktijk
lasschool-theorie-elektrolas

Lascursus BMBE lassen

Bij deze lascursus leer je de beroepsmatige vakhandelingen van booglassen met beklede elektrode. Na de opleiding dien je de omschreven en vastgestelde vaardigheden zelfstandig te kunnen uitvoeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Elektrolas geeft de lascursus BMBE lassen in de volgende niveaus:
 
 • Niveau 1: voor iedereen toegankelijk
 • Niveau 2: een diploma BMBE lassen niveau 1 is aanbevolen maar niet verplicht
 • Niveau 3: een diploma BMBE lassen niveau 2 is aanbevolen maar niet verplicht
 • Niveau 4: een diploma BMBE lassen niveau 3 is verplicht

Meer informatie over de lascursus BMBE

Lascursus hygiënisch lassen

De eisen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne zijn zeer hoog binnen food en pharma, omdat zelfs één verkeerde las een bron van besmetting kan zijn voor het te produceren middel. Omdat lascertificeringen niet aansloten bij de specifieke eisen in hygiënische situaties, heeft HDN in samenwerking met het NIL een uniforme procedure ontwikkeld waarmee de lasser (onnodige) besmetting kan uitsluiten.

Om het certificaat Hygiënisch Lasser te behalen, moet de lasser een gedegen ervaringsniveau hebben. Er zijn twee opleidingsmogelijkheden. 

Meer informatie over de cursus Hygiënisch lassen.
lascursus-examen

Examens

De lasopleidingen worden afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Deze examens worden afgenomen door een onafhankelijke examinator van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Ben je geslaagd dan ontvang je een NIL diploma. Dit diploma blijft altijd geldig.
.

Erkend Opleider NIL

Elektrolas staat bij het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) geregistreerd als Erkend Opleider. Deze erkenning betekend dat wij met onze handvaardigheids- en kaderopleidingen voldoen aan de voorwaarden die vastgelegd zijn in de NIL-reglementen. Denk hierbij aan kwaliteitsbeheersing, opleidingsplan, materiaal en ervaring van onze docenten.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om in aanmerking te kunnen komen voor een aantrekkelijke subsidie. Deze dien je wel zelf aan te vragen maar natuurlijk helpen wij je graag op weg door je te informeren over de verschillende mogelijkheden.

Stichting OOM
OOM is een scholingsadviesbureau in de metaalbewerking. Hun doel is om het vakmanschap in de metaalbranche naar een hoger niveau te tillen. Dit doen ze door de leercultuur binnen bedrijven te stimuleren. OOM co-financiert de opleidingskosten voor werkgever, werknemer of leerling.  Lees meer over Stichting OOM

Elektrolas Lasschool

Doordat wij werken met kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht en begeleiding. We maken in onze lasschool gebruik van de modernste apparatuur en de lessen worden gegeven door ervaren docenten. Tijdens de opleiding brengen we een bezoek aan een destructief onderzoekslab. Hier zien onze cursisten hoe de materialen waar zij dagelijks mee te maken hebben worden getest.

Heb je interesse in een lascursus? Vraag meer informatie aan via ons contactformulier of bel met onze afdeling Scholing via 0416-235036.

Wil je inschrijven voor één van deze opleidingen? Dat kan hier bij de avond waarop je de opleiding wilt volgen.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, geven scholing, innoveren processen, verkopen en verhuren producten en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.
 
schijf-van-5-elektrolas