Veiligheid in de laswerkplaats

04-10-2023

Veiligheid staat centraal, zowel voor de lasser als voor de werkgever. Bij het lassen komen diverse risco's om de hoek kijken die invloed kunnen hebben op jou, je collega's en medewerkers. Maar welke gevaren spelen er precies en hoe kun je deze tot een minimum beperken?

Bij Elektrolas hechten we enorm belang aan een veilige werkomgeving. We bieden gespecialiseerd advies en begeleiding om de veiligheid in de laswerkplaats te waarborgen. Onze veiligheidspecialist, Denny, staat klaar om je te informeren over alle mogelijke risico's, zoals blootstelling aan lasrook, brandgevaar, omgang met gassen, beschermen tegen UV-stralen en meer. 
 

Het is voor bedrijven belangrijk om hun veiligheid goed op orde te hebben omdat het kan leiden tot:

  • Het voorkomen van ongelukken: Als een bedrijg goede veiligheidsmaatregelen heeft, kan dit het aantal ongelukken op het werk verminderen. Dit kan leiden tot minder ziekteverzuim en lagere kosten voor het bedrijf;
  • Het verbeteren van de productiviteit: Als werknemers zich veilig voelen op het werk, zijn ze productiever. Ze zullen minder tijd kwijt zijn aan het bekommeren om hun eigen veiligheid en meer tijd besteden aan hun werk;
  • Het verbeteren van het imago: Als een bedrijf bekend staat als een veilige werkplek, kan dit leiden tot een positiever imago. Dit kan aantrekkelijk zijn voor toekomsitge werknemers en klanten. 
Het is onze voornaamste missie om samen met jou te werken aan een omgeving waarin veiligheid altijd voorop staat. Heb je vragen over de veiligheid in jouw laswerkplaats? Twijfel je of deze voldoet aan de strikte veiligheidsnomrne of wil je de werkplaats nog veiliger maken? Neem dan vrijblijvend contact op met Denny, onze veiligheidsspecialist. Samen zorgen we ervoor dat jij, je collega's en medewerkers kunnen werken in een omgeving die niet alleen veilig is, maar ook efficiënt en productief. 

Meer te weten willen komen over veiligheid in de laswerkplaats? Bekijk dan onze pagina "Veiligheid in de laswerkplaats".