Toolbox veilig slijpen bij jou op locatie

28-01-2021

Bijna 25% van alle ongevallen met elektrisch gereedschap wordt veroorzaakt door haakse slijpers. Dat is niet gek, want bij het werken met de deels grote en zware machines worden hoge krachten en permanente trillingen uitgeoefend. Vooral bij langdurig gebruik kan bij de gebruiker vermoeidheid optreden. De kans dat de controle over de machine verloren wordt is groter en kan gevaarlijk worden.
 
Het is noodzaak om de gebruiker van elektrisch gereedschap zo goed mogelijk te beschermen. Daarom heeft Metabo in haar producten technieken zitten die slijpwerkzaamheden beter, slimmer en veiliger maken. We komen met de toolbox naar je toe! Maak een afspraak via 0416-336777 of laat ons contact met jou opnemen.

.

Veiligheidskoppeling - minimale terugslag, maximale controle

De mechanische veiligheidskoppeling vermindert de terugslag (kick-back) van de slijpmachine wanneer die vast komt te zitten in het materiaal. Daarnaast zorgt deze koppeling er ook voor dat het slijpmateriaal niet kapot kan springen. De grote haakse slijpers zijn voorzien van een elektronische veiligheidsuitschakeling die dezelfde functies overneemt.


   

Herstart beveiliging - zacht en veilig opstarten

Met de gecontroleerde en zachte aanloop wordt de machine tot het maximale toerental opgestart. Ook bij een plotselinge stroomonderbreking is de gebruiker beschermd. De herstartbeveiliging voorkomt dat de nog ingeschakelde machine direct opstart, nadat de stroom weer hersteld is. De haakse slijper moet eerst uitgeschakeld en daarna weer ingeschakeld worden.


 

Multifunctionele beugel

De 180° verstelbare mulitpositie-beugel zorgt ervoor dat de gebruiker ook in nauwe of moeilijke werksituaties en in wisselende posities alles onder controle heeft.


 

Anti-trillingsysteem - minder trillingen, langere gebruikstijden

De autobalancer compenseert onbalans bij doorslijpschijven en afbraamschijven. De Metabo VibraTech (MVT) koppelt de grepen los en reduceert daarnaast de trillingen. Doordat de gebruikt 50% minder arm-handtrillingen ervaart kan die werken zonder moe te worden.


 

Rem - Schijfrem binnen enkele seconden in geval van nood

Controleverlies over de slijpmachine kan zorgen voor gevaarlijkse situaties. Wanneer de gebruiker de schakelaar loslaat, schakelt de geïntegreerde dodemansschakelaar onmiddelijk uit. Na het uitschakelen remt de mechanische schijfrem de schijf binnen 2 seconden. Dit gebeurt ook bij een plotselinge stroomonderbreking.


 

Valbeveiliging

Bij werken op grote hoogte vormen vallende slijpmachines een veiligheidsrisico. Met de geïntegreerde valbeveiliging kan de gebruiker de haakse slijper met een musketonhaak beveiligen. Hierdoor kan de machine na controleverlies niet meer de diepte in vallen.


 

Toolbox veilig slijpen

Wil je de Metabo technieken in de slijpmachines zelf ervaren? We komen graag bij je langs. Maak een afspraak via 0416-336777 of laat ons contact met jou opnemen. Samen beter, slimmer en veiliger.