TIG lassen met een cobot

04-01-2024
 
  Vraag een demo aan  

In de lastechniek is er steeds meer vraag naar een cobot. Maar waarom? En wat is een cobot? Een cobot is een collaboratieve robot, dit wil zeggen dat het samenwerkt met de lasser. Waar veel mensen zich in vergissen is dat een cobot het werk overneemt. Maar dat is niet helemaal correct. Een cobot helpt de lasser om constante kwaliteit te krijgen. Dit leidt uiteindelijk tot kosten besparing. 
 

Wat is een cobot?

Een cobot is een robot die samen of naast een lasser kan werken. De lasser blijft altijd een belangrijke rol hebben. Dit komt omdat de lasser de laspunt goed moet leggen. Toch blijft de voornaamste reden bij het aanschaffen van een cobot door een te kort aan vakmensen. Dit komt omdat de cobot sneller en efficiënter is. Hierdoor zijn er minder lassers nodig, waarbij de productie toch verhoogt kan worden.
 

Gebruik van een cobot

Het gebruik van een cobot tijdens het TIG lassen zorgt voor een korte doorloop tijd. Daarnaast zorgt het voor constante kwaliteit, dit komt omdat de cobot eenvoudig te programmeren is. Daarnaast zorgt het ook voor een hoogwaardige afwerking. Hierdoor hoeft een product weinig tot niet na bewerkt te worden. 

De robot is eenvoudig te programmeren en door middel van een plug en play is het direct inzetbaar. Dit zorgt ervoor dat de lasser weinig voorkennis hoeft te weten over de cobot. Een basis training is hierbij wel handig. 


Klantverhaal: HYDRO

Vragen?

Heb jij een vraagstuk of een product waarbij de cobot wellicht de oplossing kan zijn? Óf heb je vragen over de cobot? Neem dan contact met ons op. Wij bieden ook een demo aan. 

Meer te weten willen komen over cobots? Bekijk dan: