STAP-budget voor scholing

11-03-2022

Goed nieuws! Er ligt maar liefst € 1000,- opleidingstegoed voor je klaar. Wist je dat? Dit STAP-budget geeft de overheid gewoon weg, aan jou en kun je investeren in je kennis en vaardigheden en daarmee je toekomst.

Sinds 1 maart 2022 kun jij STAP-budget aanvragen. Dit is een nieuwe vergoeding voor werkenden en werkzoekenden die te gebruiken is voor het volgen van trainingen, cursussen en opleidingen gerelateerd aan het werk. Alle scholingsactiviteiten van Elektrolas komen in aanmerking voor STAP-budget.

Het aanvragen van het budget is heel eenvoudig. Jij hoeft je alleen maar aan te melden bij het UWV met het STAP-aanmeldingsbewijs dat je van ons ontvangt wanneer je inschrijft voor een opleiding, workshop of training. Het STAP-budget wordt toegekend voordat je start met je opleiding. Je hoeft dus niks voor te schieten. Op het moment dat jouw aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd, wordt het STAP-budget direct aan ons overgemaakt. Wij zorgen er vervolgens voor dat jij met je opleiding kunt starten.

Lees meer over STAP-budget.