Elektrolas viert bij 20jr jubileum De laswerkplaats van morgen

11-03-2020

Dit jaar geen Open Huis bij Elektrolas zoals klanten en relaties wellicht van haar gewend is. Maar na een korte terugblik op de afgelopen 20 jaar, vooral samen de blik vooruit geworpen. Hoe ziet de laswerkplaats van morgen eruit?

Verleden-heden
20 jaar geleden in 2000 namen twee vrienden (Joris en Joost) het bedrijf Elektrolas over. Elektrolas verkocht toen alleen lasmachines en -benodigdheden in de regio en voerde het onderhoud hier op uit. Ondanks de landelijke economische crisis in 2009 en Joris te zijn kwijtgeraakt dat jaar aan een Mexicaanse vrouw, is Elektrolas door blijven groeien. Zo zijn, na de Europese verordening EN 1090 in 2013, de diensten Scholing en Kwaliteitsbeheer toegevoegd aan het dienstenpakket van Elektrolas. Het pand is uitgebreid en de eigen Lasschool is gebouwd. Onlangs heeft Elektrolas haar diensten gebundeld in de Schijf van Vijf. Alle kennis en middelen rond lasvragen heeft Elektrolas in eigen huis. Zij is één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole.
 
   
   


Toekomst
De toekomst van de lasindustrie in Nederland? Wij noemen het 'De laswerkplaats van morgen'. De ontwikkelingen die gaande zijn, hebben ook invloed op jouw organisatie en productieprocessen. Hoe de laswerkplaats van morgen eruit ziet heeft Elektrolas een duidelijk beeld over. De trends die wij op de markt af zien komen zijn flexibel werken, slim werken en digitalisering.

Flexibel werken
Flexibel werken is een zo klein mogelijke serie maken die in één keer goed is. Welke middelen heb je daar voor nodig en hoe zorg je ervoor dat elk team de juiste kwaliteit levert? Elektrolas kijkt naar de middelen en  personen die op de lasafdeling aanwezig zijn en welke processen verbeterd kunnen worden. Vanuit de Schijf van Vijf biedt Elektrolas stabiliteit door je lassers te trainen (Scholing), tijdelijk op te schalen (Verhuur) en constant houden van je productiemiddelen (Servicedienst). 

Slim werken
Het is steeds moeilijker om (goede) lassers te vinden in Nederland. Daarom is het noodzaak om handelingen te gaan mechaniseren of robotiseren. Hiermee maak je het werk lichter, schoner, veiliger en kunnen complexe laswerkzaamheden foutloos uitgevoerd worden. Alle kennis die Elektrolas in huis heeft kan zij vertalen in de robot of de cobot.

Digitalisering
De laswereld lijkt traditioneel maar het gaat al lang niet meer alleen om het lassen. De communicatie van de tekenkamer naar de werkvloer is net zo belangrijk. Door dat te digitaliseren maak je een enorme verbeterstap.
Anderzijds het koppelen van systemen. Hoe organiseer je de enorme bergen gegevens? Elektrolas heeft diverse tools ontwikkelt en samengebracht in Onze Lasportal. Hiermee biedt zij overzicht, structuur en zekerheid.

Wat word jouw toekomst? 
Ben jij er klaar voor? Hoe gaat jouw werk er uit zien na vandaag? Hoe bereid je je voor op de productietrends van morgen? Welke rol is weggelegd voor lassen en lassers? Hoe kun je blijven voldoen aan de eisen die aan het werk worden gesteld? Wat Elektrolas betreft is één ding zeker. Elektrolas ontwikkelt dé oplossing die past bij jouw productie van morgen.

#DeLaswerkplaatsVanMorgen   #InnoverenDoeJeSamen   #SamenBeterSlimmerEnVeiliger