De invoering van de EN 1090 komt eraan!

02-05-2014
1 juli komt steeds dichterbij en daarmee ook de wettelijke verplichting van de Europese norm EN 1090-1. Heeft u nog vragen en/of onderdelen van uw productieproces die nog niet volgens de NEN EN 1090 ingevuld zijn? Wij kunnen u op diverse vlakken bijstaan waarbij u de omvang van de ondersteuning bepaalt. Wij nemen werk uit handen zodat u zich kunt concentreren op uw productie.

Klik hier voor uitgebreide informatie over de EN 1090 & EN-ISO 3834, De Elektrolas Bedrijfsscan alsmede Elektrolas Serviceopties.
 
Wat moet u doen? Wat kan Elektrolas u uit handen nemen?
  • Kwaliteitsbeheersingssysteem (FPC)  inclusief een laskwaliteitsmanagementsysteem volgens NEN-EN ISO 3834 opstellen.
  • (Ondersteuning bij) het opstellen van een FPC Kwaliteitsbeheersingssysteem.
     
  • (Ondersteuning bij) het opstellen van een laskwaliteitsmanagementsysteem volgens NEN-EN ISO 3834.
     
  • Eveneens kunnen wij u ondersteunen bij diverse onderdelen van de bovenstaande systemen, voor meer uitleg zie onze “serviceopties”.
  • Implementatie en vervolgens certificering van FPC (kwaliteitsbeheersingssysteem).
  • Door inzet van onze gediplomeerde IWT’er kunnen wij u begeleiden bij de implementatie van uw FPC en de externe audit.
  • Na certificering bent u  toegestaan om uw product van een CE-verklaring per opdracht, te voorzien.
 
  • U gaat aan het werk en produceert volgens de NEN EN 1090. Om altijd de juiste documenten in bezit te hebben, kunt u gebruik maken van onze database waarmee u altijd de correcte lasdraad certificaten kunt downloaden en eraan wordt herinnerd als uw (lassers)certificaten verlengd moeten worden of uw als uw lasapparaten  toe zijn aan keuring en onderhoud.

U bent bij Elektrolas aan het goede adres voor ondersteuning bij verschillende onderdelen van het totstandkoming van de uiteindelijke certificering of uitbesteding van het gehele traject. Wij werken middels een stappenplan welke uit verschillende fases bestaat. Om u inzicht te geven in uw situatie en de benodigde vervolgstappen om tot een certificering te komen, bieden wij de Elektrolas Bedrijfsscan aan.  Aan de hand van de hieruit volgende rapportage bepaald u de omvang van de ondersteuning. 
Voor meer informatie over de Elektrolas Bedrijfsscan en /of onze Serviceopties? Klik hier.