Workshop tekening lezen


De technische tekening is in de techniek nog steeds de belangrijkste informatiedrager. Veel communicatie vindt plaats door middel van zo'n tekening. Het goed kunnen lezen en begrijpen van deze technische tekeningen is voor nieuwe medewerkers in de productie niet altijd een vanzelfsprekendheid. Hoe zit dit bij jou op de werkvloer?
Wanneer meerdere afdelingen met dezelfde technische tekening te maken hebben is het bovendien noodzaak dat die tekening door iedereen hetzelfde geïnterpreteerd wordt. Anders kan dat grote gevolgen hebben. Zo komt de kwaliteit van het product in gevaar en loopt het productieproces vertraging op.

Tijdens deze workshop besteden we daarom niet alleen aandacht aan het interpreteren van tekeningen, maar ook aan de eisen waaraan een technische tekening moet voldoen zoals omschreven in de norm NEN-ISO-128-1.
Wat zou een zij-aanzicht van het boven- en vooraanzicht kunnen zijn?         Bekijk het antwoord

Inhoud

Het doel van deze workshop is het vergroten van je technische kennis en het zelfstandig tekeningen kunnen lezen en interpreteren. De Workshop Tekening lezen is bedoeld voor iedereen die dagelijks met technische tekeningen werkt of werktuigbouwkundig tekeningen interpreteert.
 
Tijdens de workshop worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • Europese en Amerikaanse norm
  • Projectie
  • Aanzicht
  • Basis
  • Lijnen
  • Vlakheidstekens
  • Lasnaadaanduidingen
 
Na afloop kun je een verklaring van deelname ontvangen waarmee je jouw kennis aantoonbaar op peil houdt. Deelname levert punten op voor het behalen of verlengen van het kadercertificaat.

Algemene informatie

Duur:
Datum:
Tijd:
Locatie:

Kosten:
3 dagdelen
21 en 28 oktober en 4 november 2021
09.00 - 12.00 uur
Elektrolas Lastechniek BV,
Gompenstraat 9 in Waalwijk.
€ 495,- (excl. BTW) per persoon.

Deze workshop bij jou op locatie

Heb je een grotere groep medewerkers waarvoor deze workshop interessant is? Elektrolas kan ook bij jou op locatie workshops verzorgen. Kom in contact met onze afdeling Scholing via 0416-235036 of lasschool@elektrolas.com. Of laat ons contact met jou opnemen.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.