Workshop Lasnaadaanduidingen


Industriële producten worden op de ontwerpafdeling bedacht. Voor de vervaardiging wordt het product op tekening gezet. Om de communicatie tussen ontwerpers en uitvoering zo goed mogelijk te laten verlopen zijn er vele tekenafspraken in normen vastgelegd. Voor symbolische weergave van las- en soldeerverbindingen is dit de norm NEN-EN-ISO 2553. Eenduidigheid bij het opstellen en het “lezen” van tekeningen is van groot belang. Echter blijkt al snel dat goede kennis van de lastechniek noodzakelijk is om tot het juiste gebruik van deze norm te komen. Deze workshop gaat uitgebreid in op de norm en de lastechnische achtergronden die belangrijk zijn voor de bepaling en interpretatie van de juiste lasnaad.

Doel

Het vergroten van je kennis op het gebied van de keuze en uitvoering van lassen en de hedendaagse symobolische weergave op werktuigbouwkundige tekeningen.
 

Bestemd voor

Engineers, technisch tekenaars, lassers, lascoördinatoren,  lastechnisch kaderpersoneel, lasdocenten, kwaliteitsdienstmedewerkers en een ieder die te maken heeft met technische tekeningen van lasconstructies.
 

Onderwerpen

  • Inleiding lasnaadkeuze
  • Basissymbolen
  • Aanvullende symbolen
  • Pijl, referentielijn en de symboolopties
  • Lasnaad locaties
  • Maatvoering lassen
  • Onderbroken hoek (ketting) lassen
  • Maatvoering lasnaadvormen
  • Alternatieve aanduiding stompe lasnaadvormen
  • Praktijkopdracht


Algemene informatie

Datum:
Tijd:
Locatie:

Kosten:
21 april 2022
13.00 - 17.00 uur
Elektrolas Lastechniek BV,
Gompenstraat 9 in Waalwijk
€ 195,- p.p. (excl. btw)

Na afloop kun je een certificaat van deelname ontvangen waarmee je jouw kennis aantoonbaar op peil houdt.
Deelname levert punten op voor het behalen van het kadercertificaat..
.

Deze workshop bij jou op locatie

Heb je een grotere groep medewerkers waarvoor deze workshop interessant is? Elektrolas kan ook bij jou op locatie workshops verzorgen. Neem hiervoor contact op met onze Coördinator Scholing & Kwaliteitsbeheer via 0416-235036. Of laat ons contact met jou opnemen.
.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf


Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.
 
Elektrolas_Schijf_van_vijf_Scholing