Workshop Lasmethodebeschrijving (WPS) maken

Wordt een WPS niet goed begrepen, verkeerd opgemaakt of wordt er helemaal niet met een WPS gewerkt? Dan kan dat fatale gevolgen hebben. Een WPS is afgeleid van een lasmethodekwalificatie, deze hangt weer nauw samen met de sterkteberekeningen. Die berekeningen worden door engineering gedaan. Een WPS wordt opgemaakt door de lascoördinator en is de werkbeschrijving voor de lasser. Een WPS zorgt voor een uniforme en constante kwaliteit.

Bestemd voor

Lasser, lascoördinator, constructeur, werkvoorbereider, kwaliteitsmedewerker.


Inhoud

Het doel van deze workshop is meer kennis en vaardigheden krijgen in het lezen en opstellen van een lasmethodebeschrijving (WPS).

Tijdens deze workshop worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • Uitleg over praktische zaken WPS
  • Beschreven elementen
  • Waar komen die elementen vandaan
  • Werkbeschrijving / opbouw
  • Zelf een WPS opstellen

Deze workshop bij jou op locatie

Heb je een grotere groep medewerkers waarvoor deze workshop interessant is? Elektrolas kan ook bij jou op locatie workshops verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op via 0416-235036. Of laat ons contact met jou opnemen.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. We zijn een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.