Loopbaanontwikkeling in de lastechniek

Het laten doorgroeien van eigen medewerkers is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de persoon, het is ook goed voor het behoud van kennis in je bedrijf. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen over de juiste competenties beschikt. Voor goed vakmanschap. Hoe zit het met jouw personeelsbestand voor de toekomst? Elektrolas gaat graag met je in gesprek om samen te kijken welke vakmensen je nodig hebt en welk leertraject daarvoor opgezet dient te worden.

Een leven lang leren en goed vakmanschap

Door het opleiden van medewerkers projectmatig aan te vliegen ga je strategische beslissingen maken. Welke vakmensen heb je in dienst, zijn er daar voldoende van, heb je eigen medewerkers die je kunt laten doorgroeien, beschikken alle medewerkers wel over de juiste competenties. Wij adviseren je waar je op lange termijn met je medewerkers naar toe kunt werken en welke scholing daarvoor nodig is. De ene keer volstaat een eendaagse workshop, voor de andere competentie is een cursus of opleiding nodig. Wil je meer informatie over loopbaanontwikkelingen binnen de lastechniek of gewoon eens sparren over wat er nodig is in jouw bedrijf? Neem contact met ons op.

Praktijklasser

Een praktijklasser is actief in de werkplaats. Deze persoon vindt het leuk om met verschillende materialen, technieken en gereedschappen te werken. Praktijklasser is een overkoepelende term voor basis lasser, allround lasser, pijp lasser en hygiënisch lasser. Een praktijklasser is resultaatgericht, zelfstandig, fysiek sterk en in staat (complex) laswerk kwalitatief goed te lassen.

Lees meer over de basislasser.
Lees meer over de allround lasser.
Lees meer over de pijplasser.
Lees meer over de hygiënisch lasser.

Cobot lasser

Een cobot lasser is een lasser met enthousiasme voor automatisering en iemand die graag met zowel zijn hoofd als met zijn handen werkt. Deze persoon werkt graag met moderne apparatuur en technieken, vindt het leuk om te programmeren en om verschillende laswerkzaamheden uit te voeren. Een cobot lasser is actief in de werkplaats en is in staat te programmeren op de cobot. Hij of zij is in staat om in te schatten welk laswerk geschikt is om gemechaniseerd uit te voeren. De cobot lasser is zelfstandig, heeft affiniteit met procesverbetering, is enthousiast voor automatiseren en heeft lastechnisch inzicht.

Lees meer over de cobot lasser.

Lascoördinator

Een lascoördinator is iemand met veel lastechnische kennis. Deze persoon haalt energie uit het coördineren van de laswerkzaamheden, van voorbereiding tot en met controle. Een lascoördinator is actief in de werkplaats en maakt deel uit van de kwaliteitsdienst en is in staat om de kwaliteit van het laswerk te bepalen. Een lascoördinator moet zowel organisatorisch als communicatief sterk zijn. Communiceren en instrueren van personeel, gesprekken met leveranciers, mondeling en schriftelijk rapporteren zijn van belang. Ook is accuratesse vereist en kennis van normen.

Lees meer over de lascoördinator.

Lasinspecteur

Een lasinspecteur is dé expert gedurende het hele project op het gebied van het coördineren en uitvoeren van onafhankelijke inspecties op alle lastechnische activiteiten. Deze persoon is in staat kwaliteitsplannen en het inspectie- en testplan (ITP) op te stellen. Een lasinspecteur werkt op een stafafdeling, zoals de kwaliteitsafdeling van een bedrijf. Hij of zij beschikt over actuele kennis op het gebied van lastechniek, normen, wetgeving en lasinspectie. Is zelfstandig, gestructureerd, communicatief vaardig in woord en geschrift, tactvol, correct en durft ook minder prettige beslissingen te nemen.

Lees meer over de lasinspecteur.

Loopbaanontwikkeling in jouw bedrijf

Wil je meer informatie over loopbaanontwikkeling binnen de lastechniek of wil je gewoon eens sparren over wat er nodig is in jouw bedrijf? Neem contact op met onze afdeling Scholing via 0416-235036 of lasschool@elektrolas.com. Je kunt ook je gegevens achterlaten en dan nemen wij contact op met jou.

Onze totaalaanpak - De Schijf van Vijf

Alle kennis en middelen rond lasvragen hebben wij in eigen huis. Wij zijn één aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het lasproces, van aanbesteding tot kwaliteitscontrole. Elektrolas is een totaalaanbieder op lasgebied. We borgen kwaliteit, bieden scholing, verkopen, verhuren en bieden service op lasbenodigdheden. Dat is onze Schijf van Vijf. Vijf diensten die elkaar versterken. Zo zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst.