Lascoördinatie voor twee containeroverslag kranen

De firma Nedcranes heeft de opdracht gekregen om revisies uit te voeren aan twee Künz container-overslag kranen in de haven van Amsterdam. Elektrolas ondersteunt dit project met diverse diensten.
De firma Nedcranes heeft de opdracht gekregen om revisies uit te voeren aan twee Künz container-overslag kranen in de haven van Amsterdam. Tijdens het project worden de twee kranen voorzien van ongeveer 40 stuks verstevigingsplaten (400x800x15mm) per kraan ter voorkoming van doorscheuren van de diagonaal verstevigingen in de kraanconstructie. Naast deze werkzaamheden zijn er diverse reparaties nodig door de vermoeiing die is opgetreden in de loop van de jaren. 

De kranen zijn ongeveer 70 meter lang en 30 meter hoog, de laswerken zullen plaatsvinden op hoogte en in alle posities met proces 111. De looptijd van het project zal ongeveer 12 weken (2x6) in beslag nemen inclusief conserveren.

Elektrolas ondersteunt dit project met diverse diensten. Verkoop levert materialen, zowel koop als huur. De afdeling Scholing voert een lasverbeteringstraject uit en daarvoor kwalificeert de afdeling Kwaliteitsbeheer één van de lassers van Nedcranes voor het benodigde niveau. Ook bereidt Kwaliteitsbeheer het project voor door middel van een lasplan*. Tijdens het project zal het NDO en de inspectie door de afdeling Kwaliteitsbeheer worden aangestuurd en uitgevoerd.

* Een lasplan beschrijft het productieproces van een bepaalde constructie van A tot Z. Dit is nodig voor het borgen van kwaliteit en efficiëntie. Het is een vertaling van theorie van de tekenkamer naar de praktijk op de werkvloer. Hierdoor wordt miscommunicatie, werkdruk en onnodige kosten voorkomen.