Workshops

24-03-2016



Workshop: WPS lezen en opstellen

Woensdag 20 april, van 19.00 uur tot 20.30 uur
 
In een WPS (lasmethodebeschrijving) wordt een lasprocedure omschreven die een lasser of lasrobotoperator nodig heeft bij het lassen van een werkstuk. Die omschrijving bevat gedetailleerde informatie over hoe een las gemaakt dient te worden. Tijdens deze workshop wordt o.a. uitgelegd hoe een correcte WPS wordt opgesteld, wie deze mag maken en wat u moet doen om de WPS goedgekeurd te krijgen. Meer info en aanmelden.
 


Workshop: Kwaliteitsborging

Woensdag 15 juni, van 19.00 uur tot 20.30 uur
 
We hoeven u vast niet te vertellen hoe essentieel kwaliteitsborging is. De opdrachtgevers vragen steeds vaker naar lasdocumenten waarmee u kunt aantonen dat uw laskwaliteit geborgd is. Daarnaast wordt dit via de Europese richtlijnen in toenemende mate een verplichting. Tijdens de workshop wordt ingegaan op de kwaliteitsborging in de lastechniek met uitleg over de bijbehorende documenten en het doel ervan. Meer info en aanmelden.
 

Middels onze workshops vergroten wij uw kennis van diverse onderwerpen in de lastechniek. Onze workshops zijn laagdrempelig en worden aangevuld met voorbeelden uit de praktijk. Tijdens en/of na de workshop is er alle ruimte om vragen te stellen. Na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat waarmee u  uw kennisniveau aantoonbaar op peil houdt.