Workshop Lasplan maken

18-10-2021

Tussen de afdelingen engineering, productie en kwaliteitscontrole kan eenvoudig miscommunicatie ontstaan. Een bekend probleem? Een engineer bedenkt een hightech concept dat vertaalt moet worden naar de productieafdeling. Daar blijkt het concept niet praktisch uitvoerbaar te zijn. Ook mogelijk: de productie heeft onvoldoende kennis, waardoor niet de juiste instellingen of vaardigheden worden gebruikt. Een lasplan ondervangt deze ruis,  zorgt voor goede communicatie tussen de afdelingen en brengt faalkosten omlaag binnen je productie.

Een goed lasplan informeert iedereen die betrokken is bij de laswerkzaamheden. Het zorgt ervoor dat iedereen vooraf op de hoogte is van de lasactiviteiten en het onderzoek. Het hebben van een lasplan is een essentieel onderdeel van de EN 1090 en ISO 3834. 
 

Doel

Meer kennis verkrijgen over het maken van lasplannen. Wat het nut en de noodzaak is van een lasplan, wat er in een goed laplan moet staan, en wat de technische eisen zijn. De EN 1090 wordt hiervoor als leiddraad gebruikt.
 

Bestemd voor

Lascoördinators, kwaliteitsmedewerkers.
 

Inhoud

Tijdens de workshop worden de volgende onderwerpen behandeld: 
  • Lasmethodebeschrijvingen en lasvolgorde.
  • Aanvaardingscriteria, eisen voor tussentijdse controle, lasidentificatie, oppervlaktebehandeling.
  • Maatregelen tegen vervorming, lammellaire scheuren, lokale hardheid.
  • Lasnaadvorm en afwerking.
  • Positioneringsmiddelen en draaien van onderdelen tijdens het lasproces.
  • Speciaal gereedschap voor lastoevoegmaterialen.
  • Verwijzing naar keurings- en beproevingsplan.
 

Algemene informatie 

Datum:  04 november
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Elektrolas Lastechniek BV, Gompenstraat 9 in Waalwijk.
Kosten: € 195,- (excl. btw)
Aanmelden: Via deze link.

Na afloop kun je een verklaring van deelname ontvangen waarmee je jouw kennis aantoonbaar op peil houdt. Deelname levert punten op voor het behalen of verlengen van het kadercertificaat.