Workshop 'Lasnaadaanduidingen'

21-03-2018

Industriële producten worden op de ontwerpafdeling bedacht. Voor de vervaardiging wordt het product op tekening gezet. Om de communicatie tussen ontwerpers en uitvoering zo goed mogelijk te laten verlopen zijn er vele tekenafspraken in normen vastgelegd. Voor symbolische weergave van las- en soldeerverbindingen is dit de norm NEN-EN-ISO 2553.

Eenduidigheid bij het opstellen en het “lezen” van tekeningen is van groot belang. Echter blijkt al snel dat goede kennis van de lastechniek noodzakelijk is om tot het juiste gebruik van deze norm te komen. Deze workshop gaat uitgebreid in op de norm en de lastechnische achtergronden die belangrijk zijn voor de bepaling en interpretatie van de juiste lasnaad.

Doel
Het vergroten van de kennis op het gebied van de keuze en uitvoering lassen en de hedendaagse symbolische weergaven op werktuigbouwkundige tekeningen. 

Wat kun je verwachten
De inhoud is zowel afgestemd op ontwerpers en tekenaars die de symbolische weergave op tekeningen plaatsen als voor lastechnici die vanaf tekening de vervaardiging moeten begeleiden en realiseren. De workshop zal worden verzorgd door een ervaren medewerker van het Nederlands Instituut voor Lastechniek die zitting heeft in de NEN normcommissie 341 008, lassen en verwante processen. 

Bestemd voor
Engineers, technisch tekenaars, lassers, lascoördinatoren,  lastechnisch kaderpersoneel, kwaliteitsdienstmedewerkers, lasdocenten en een ieder die te maken heeft met technische tekeningen van lasconstructies.

Algemene informatie
Datum: 12-04-2018
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Elektrolas Lastechniek BV, Gompenstraat 9 Waalwijk.
Kosten: €195,- (excl. BTW) per persoon.
Aanmelden: Via deze link.

Na afloop kun je een certificaat van deelname ontvangen waarmee je jouw kennis aantoonbaar op peil houdt. Deelname levert punten op voor het behalen van het kadercertificaat.

Doorgang van de workshop is afhankelijk van het aantal deelnemers. We hanteren een minimum van 6 en maximum van 15 deelnemers. Bij veel belangstelling kunnen we een tweede workshop inplannen.