Uitbreiding van Elektrolas team

21-06-2018

Mijn naam is Henk van der Veen, woonachtig in Uden en op 1 juni 2018 ben ik bij Elektrolas in dienst getreden als lastechnisch adviseur.

Inmiddels draai ik al wat jaartjes mee in de wereld van de lastechniek, alhoewel het daar in het begin zeker niet naar uit zag. Boswachter was de ideale baan voor mij. Maar tijdens de dienstplicht zat ik bij de luchtmacht als vliegtuig onderhoudsmonteur en later bij de landmacht als technisch specialist. Daar is het dan ook echt begonnen en heb ik mijn eerste lasdiploma gehaald. 

Daarna ben ik een jaar gaan leren op de toen nog centrums voor vakopleidingen en heb ik zoveel mogelijk lasprocessen en diploma`s proberen te halen om vervolgens aan het werk te gegaan bij Staalwerk Veghel/Orange works. 

Na 6 ¾ jaar in de food sector in de buitendienst in binnen- en buitenland te hebben gewerkt heb ik de overstap gemaakt naar RVS NON-FERRO in Uden. Daar ben ik doorgegroeid in de functie van werkplaats chef en ben ik de lascoördinatie gaan verzorgen. Het implementeren van de EN -ISO 3834-2 werd een feit. In de avonduren ben ik lastrainingen gaan verzorgen voor het NIL. Daarnaast heb ik na het behalen van mijn vakdiploma's de IWP.IWS en de IWT-opleiding voltooid.

Na 17,5 jaar in de sectoren, food, petrochemie, utiliteitbouw en vooral in het roestvast staal, ben ik als Quality engineer gaan werken bij Alfa Laval in Nijmegen. Hier heb ik las- en inspectieplannen opgesteld voor veel externe bedrijven. Ik heb in de maritieme sector en voor de offshore mogen werken en het toepassen van de NEN-EN-ISO 5817 was dagelijkse kost.

Root cause analyse aangaande corrosie problemen in diverse roestvast stalen varianten was, is en heeft ook nu nog altijd mijn interesse, vele onderzoeken in samenwerking met metallurgen heeft enorm veel informatie opgeleverd en heeft de klant voor erger weten te behoeden.

Na 7 jaar reizen over de hele wereld was voor mij het nieuwe er wel af. Daarnaast vind ik dat ik mijn lastechnische kennis ook binnen Nederland kan delen en de stap naar Elektrolas in Waalwijk was dus voor mij een logische. Elektrolas biedt mij alle kansen om mijn ervaring aangaande lasdocumentatie en het opstellen van kwaliteitsplannen breed toe te passen om zowel de bedrijven die hier geen ervaring mee hebben als Elektrolas zelf hiermee van dienst te kunnen zijn.

Graag maak ik kennis met u om te kijken wat ik voor u kan betekenen.

Mijn contactgegevens:
Henk van der Veen
henk@elektrolas.com
06-18353894