Subsidie voor omscholing naar kansrijke beroepen

26-08-2021

Het is algemeen bekend dat het steeds moeilijker wordt om aan technisch opgeleid personeel te komen. Daarom stelt de overheid subsidie ter beschikking om huidige én nieuwe medewerkers op te leiden. Hiermee wordt het aantrekkelijker om medewerkers afkomstig uit andere beroepen aan te nemen en om te scholen. De subsidie is bedoeld om een deel van de kosten van het omscholingstraject te vergoeden. Tussen 1 september en 1 december 2021 kun je deze overheidssubsidie aanvragen.

Subsidie aanvragen
Als werkgever kun je de omscholingsregeling aanvragen om nieuwe of bestaande medewerkers die nog niet in het beroep werkzaam zijn, een omscholingstraject en een arbeidsovereenkomst te bieden. Zoals gezegd is de subsidie bedoeld om een deel van de kosten van het omscholingstraject te vergoeden. Per om te scholen medewerker kun je eenmalig een vast bedrag van € 3.750 aanvragen. Dit is mogelijk voor maximaal 6 medewerkers. De subsidie kun je aanvragen bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Kijk hier voor de voorwaarden en meer informatie.

Elektrolas als opleider
Elektrolas kijkt graag met je mee welk opleidingstraject passend is voor jouw medewerkers. Dit hoeft niet alleen een omscholing te zijn, het kan ook zijn om competenties te verbeteren en voor loopbaanontwikkeling. Onlangs hebben we drie theorieopleidingen toegevoegd aan ons opleidingsaanbod. Om ook het kaderpersoneel van onze relaties te ondersteunen de juiste stappen te kunnen maken. Je komt in contact met onze afdeling Scholing via 0416-23536 of lasschool@elektrolas.com.