Service training door EWM bij Elektrolas

02-02-2018

EWM heeft bij ons in huis een 3-daagse service training gegeven gericht op hun lasmachines. In onze lasschool en praktijkruimte hebben de monteurs van Elektrolas en die van andere dealers uit heel Nederland bijgeleerd over onder andere de opbouw van de machines, error meldingen en veiligheidstest en validatie van de machines. De training werd gegeven door Rüdiger Dick, hij heeft 25 jaar ervaring binnen EWM. 

   

Tijdens deze dagen is de opbouw van de machines en wat de functies zijn van bepaalde printen in die machines besproken. Om dit duidelijk uit te kunnen leggen was een Tetrix 351 AC/DC helemaal uitgekleed en op een bord gemonteerd. Dit gaf een mooi beeld van de binnenzijde van de machine. Het was zelfs zo opgebouwd dat er nog mee gelast kon worden, waardoor de cursisten live metingen konden verrichten.
Verder is uitgelegd van welke machines de printen uitwisselbaar zijn, waardoor klanten indien nodig voorruit geholpen kunnen worden. Daarnaast is er uitgebreid gesproken over de Errors van de EWM machines. Alle deelnemers hebben een USB stick ontvangen met daarop de informatie van alle hulpmiddelen die de trainer gebruikte bij zijn uitleg en presentaties. Zo kunnen alle error's gemakkelijk terug gevonden worden wanneer een klant problemen heeft. 

Het laatste trainingsonderdeel was de veiligheidstest en de validatie van de lasmachines. Deze zijn stap voor stap uitgelegd. Daarbij is ook het justeren (aanpassen bij afkeur) uitgelegd en gedemonstreerd.Het waren zeer leerzame dagen en de monteurs hebben eindeloos met elkaar gepraat over technische zaken, waardoor ze ook veel van elkaar hebben geleerd.